CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, August 17, 2009

STORY ABOUT THEME..

Assalamualaikum..huhu..ini hari sedikit bersemangat mau cerita tentang soal tema n konsep yang aku pilih pada hari bahgia aku nanti.pastinya setiap insan yang bakal bergelar raja sehari juga sudah memilih kaler..tema or konsep yang di idamkan.btol bukan??kalau btol..kepala kasi hangguk okey..

bukan mudah mau menentukan tema yang kite suka..lagi2 kalau pendirian kite tidak tetap..bile tengok org buat kaler ni..kite pon nak..kang esok luse tengok org buat kaler tu..nak yang mcm tu plak..pening..pening..pastu kene gak ikut peredaran fesyen pengantin..dari segi pelamin..busana pengantin..hantaran n macam2 lagi la.sememangnye bukan mudah untuk memutuskan tema ape yang mau dipilih pada hari bersejarah kite nanti.


lain orang lain ragam..ade yang pilih ikut warna kegemaran masing2.kalau pink itu kaler kegemaran,maka pink la menjadi konsep perkahwinan mereka n terpaksela si pengantin lelaki ni pakai gak kaler pink walaupon bukan sume lelaki rela nak pakai kaler pink ni..sebabnye ramai org akan ckp"wah nampak jambu la pengantin lelaki ni"x ke haru nanti..hak3..


ada gak bakal pengantin yang pilih tema ikut trend masa kini..maksudnye si pengantin ni memang mengikuti perkembangan dunia fesyen pengantin terkini..bukan ape..takut plak ade ringan mulut cakap pengantin ni kolot la,ketinggalan zaman la.ape pon yang pastinye harusla mengikut budget n kemampuan pasangan pengantin itu..

pesal aku celoteh panjang lebar..okey let's talk about tema or konsep yang aku impikan..idamkan n dambakan selama ini..sebenarnye aku ni kuat berangan gak orangnye..dari dulu lagi aku berangan kalau kahwen kang mau jadi btol2 macam permaisuri agong.maksud aku pakai baju kaler kuning raja.(ampun tuanku..)yea..itula kaler idaman hati walaupon kuning bukan la kaler kegemaran aku sgt.lagi pon aku suke kelainan..bosan plak bile tgk persamaan dgn org lain.x mencabar langsung.lagi pon x ramai yg berani n minat kaler ni..

Daulat Tuanku.. Menyerlah bukan???
aku memang teruja kalau melihat pengantin2 memperagakan kaler kuning raja ni pada majlis perkahwinan mereka..memang superb..aku tabik spring kt diorang nih..sebenarnye banyak mende yang aku pk..dapat ke realisasikan impian aku nih..masalah aku cume satu..cume satu okey..nak tau ape???masalahnye ton warne kulit aku n abg k agak gelap.sesssuai ker naka gune kaler nih nanti.ni pon aku tgh usaha sedaya upaya untuk mencerahkan kulit.tp ape gunenye kalau kulit abg k makin menggelap.x kan aku nak pakse die pegi spa or pakai lulur..xde maknenye..silap2 kene pelangkong.hak3..
yang bestnye..mule2 aku bg tau abg k yang aku mau kaler kuning raja masa bersanding nanti..dia terus setuju.huh..best gile..macam sehati berdansa plak..eh salah..sehati sejiwa okey!!banyak gak komen2 yang aku terima..tp aku layankan gak komen diorang nih..penting gak bg aku..pada aku..kaler ape pon sumenye cantik,sumenye bergantung pada pemilihan kaler yg sesuai..material kain..padanan aksesori n pelbagai lg.btol ke ape aku cakap nih erk??ape2 je la aku nih erk.sila layankan je okey..
meh story plak pasal konsep..aku mau konsep aku nanti ada gabungan tradisional..modern kontempori n sedikit cetusan ala2 inggeris.huhu..berangan sungguh aku nih,ape bole buat.kekadang kite ni pasti akan terpengaruh dengan majlis perkahwinan artis2 pujaan kite kan.bile artis yang kite puja tu buat konsep ala2 jawa..kite pon mesti nak ikut kan..ape pon sumenye terletak n bergantung pada cita rasa masing2.kalau itu sudah menjadi pilihan hati ape salahnye teruskan.nanti xde la da lepas kahwen kempunan n rase rugi sbb x buat ape yang kite suke..
owh..rasenye sudah panjang lebar aku berceloteh..sambung lg di lain entry dgn cerita yang lebih menarik n hangat.segala keputusan akan dibuat hujung tahun nanti selepas misi menerjah butik pengantin di jalankan bersama abg k.takut2 aku x jumpe kaler kuning yang aku idamkan tu..sekian persembahan kali ni okey..
.
.
.
W.A.S.S.A.L.A.M


NOTA KAKI: KEPADA OTAI2 OR SENIOR2 YG PUNYA PENGALAMAN OR KEPAKARAN..SILA MENINGGLAKAN COMMENT SERTA CADANGAN YANG BERNAS.BURUK BAIK COMMENT ANDA AMAT DIHARGAI & DITERIMA DGN HATI TERBUKA.


11 comments:

aleena said...

hikhik..kelaka je n3 nie..
ahaa jarang kan pengantin wat colour kuning..

tapi if da berkenan go on je..
biar kt puas atie time kt kawen nanti:)

(ceh ckp cam orng da kawen je:P)

khairulhaya said...

aleena:

cis..berani tuan hamba mentertawakan beta(hak3)..

tu la tp kuning ni x sume cantik..takut gak dpt yg x berkenan..maka tema akn bertukar kepade kaler lain.

komen kamu amat roy hargai..time kaceh..

Mrs Drac said...

saye pun pilih kuning..heheh..bukan sebab suke..tapi sebab mak saye minat sgt kaler ni..neway..kuning kan berseri..=p

khairulhaya said...

Mrs Drac:

haloooss...nampaknye kite same erk.bole tubuhkan kelab kuning raja nampaknye nih..pas ni bole bkongsi info..

mari kite buktikan bahawa kuning itu pon cantik n berseri okey..

neway..thanks buat kamu:p

~m@sL!n@~ said...

hahah..kelakar.. tapi kan....bile dtg bab tema kawen..penin pale gak kn.. heheh.. conpem bleh frame kan gambar n letak dlm opis. puteri raja jawa kawen.. heheh..

khairulhaya said...

maslina:

wuuuaaarrgghh..sampai ati kamu ketawa kan roy.xpe.roy akn buat yg terbaik n buat ramai org akn pilih kuning ni nnt pada pkahwinan diorang..hak3..

dialicious said...

kuning sgt tenang kan..buat soft yellow pastu mix w white..sure melerts!tapi jgn terbabas jadi warna Gold pula.hehe

khairulhaya said...

diah:

comment kamu amat la roy hargai.time kaceh bebanyak erk..

roy pon dlm dilema sama ada mau teruskan kaler ni or kaler lain.tp roy akn usahakan gak ape yg diah ckp pasal soft yellow + white tu erk..

thanks dear..

Mrs Drac said...

cik roy..go go kuningla..jom kite same2 menguning..saye sokong!hihi

khairulhaya said...

Mrs Drac:

hahahha..kamu buat saya ketawa jap..mcm pom2 girl.bagus kamu nih.sila bg semangat utk saya teruskan perjuangan kuning ni erk.

kekadang saya semangat sedikit lemah bile ade yang mentertawakan tema yg saya pilih ni.sob..sob..sedih..

Mrs Drac said...

nanti kalo rajin saye buat entri tribute to kale kuning ek..heheheh..(kuning tu sponge bob)=p

Blog Widget by LinkWithin