CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, February 03, 2010

BILA KESEDIHAN MELANDA DIRI..


Assalamualaikum..


rasenye macam dah lame je x mengupdate..terlalu banyak urusan yang perlu aku setle kan pada waktu rehat..cume hari ni aku x larat nak keluar dari opis ni dek akibat bendera merah sudah berkibar..maka angin senggugut pon melanda diri..maka mood pon kurang nak baik..tapi masih boleh dikawal..


akhir2 ini aku rasakan air mata aku terlalu murah n mudah mengalir macam air paip..x kira masa n tempat..nak pegi keje,balik keje,nak tido aku nangis..asal perasaan sedih datang pastinya air mata ini turut berlinang..lagi2 sejak ayah sakit..


dan minggu lepas aku n abg aku bawa ayah ke HKL untuk rawatan tapi x ada apa lagi yang boleh dirawat..doktor bagi tau kanser ayah sudah merebak ke banayk tempat..disebabkan itu juga ayah xbole berjalan..mase tu aku tengok raut wajah ayah memang sedih..mungkin mengenangkan nasib diri..aku sendiri mendengar pon rasa x sampai hati..cepat2 aku suruh abg aku bawa ayah keluar..lalu aku bertanya sendiri dengan doktor tentang penyakit ayah..jawapannye tetap sama..sakit ayah memang x boleh dirawat n dijangka kan sakit ayah mungkin boleh bertahan 6 hingga 7 bulan je la..Ya Allah..rase nak terduduk saat mendengar kata2 yang keluar dari mulut doktor tu..


balik dari HKL memang ayah x mau makan..puas juga aku pujuk..dah malam baru ayah nak makan.sekarang ni aku selalu kene hiburkan hati ayah..buat lawak sket..nak kasi ayah tersenyum..dan disebabkan itulah jika ayah xberapa nak sihat..nama aku lah yang disebut..ayah mungkin xselesa kalau anak2 yang lain menjaga..kalau ayah xmau makan..akak aku akan gunakan nama aku..baru lah ayah nak makan.pada waktu cuti,aku lah yang mandi n suapkan ayah makan..


tentang hal perkahwinan aku plak???ntahla..kusut kepala aku.pada mulanya memang aku nak segerakan tapi bila mak cakap perlu ditunda maka aku amik keputusan untuk tunda majlis perkahwinan aku..bila tarikhnya aku sendiri pon x ada jawapan untuk soalan itu..bagi aku,ayah lagi penting..aku xnak ayah sedih pada majlis tu nanti..yela..sedang orang lain berseronok..bersembang2..makan2..ayah plak hanya terlantar di tilam..air mata ayah pon kerap mengalir..jadi dengan tekad aku terpaksa tunda majlis walimah aku tu..dan yang buat aku sedih..kat opis ni semua dah tau tarikh kahwen aku..yelaramai yang nak kahwen kt opis ni..masing ikut giliran..aku adalah orang terakhir yang kahwin..start bulan 3 ni salah seorang rakan aku akan berkahwen..dan begitulah untuk bulan seterusya..



bila orang mula bercakap2 hal kahwen ni aku terus jadi sedih..kadang2 air mata mengalir tanpa aku sedar..dulu aku lah orang yang paling excited nak buat persiapan..sekarang segala urusan telah pon terhenti..kerja2 mengecat pon separuh jalan..berus2 cat pon dah keras..x ada mood untuk meneruskan segalanya..baju songket kuning yang aku dambakan sudah pon aku temui..da try pon..aku suka sangat..tapi sayang...ntah dapat pakai ntah x baju tu..kerna aku sekarang merasakan hati aku sudah tertutup untuk mendirikan rumah tangga..biarlah aku x kahwen pon..


**akan tercapaikah impian aku???**

kini aku berserah n pasrah dengan ketentuan Illahi..aku redha akan segala yang akan berlaku lepas ni..kalian doakan lah kebahagiaan aku..moga semua berjalan lancar..Amin..

sekian..

**W.A.S.S.A.L.A.M**

14 comments:

cikteratai said...

sabar yer...sy tahu awk kuat untuk tempuhi semua ni....mungkin ader hikmah daripada apa yg berlaku...semoga ayah awk cepat sembuh...

~dARlee zURiS~ said...

sabar ye roy
banyak2 kan berdoa
biasalh tu...time2 nak kawen mesti bnyk dugaan.
jgn putus semangat ye.

diyanashukor said...

tabahkan hati...nasib u sama ngan diyana, dulu arwah papa sakit paru2 berair, dan doktor ade ckp nyawa die leh tahan sampai 6 bulan jer..mmg betul2 selepas 6 bulan mmg die dah takde...tp sementara menunggu 6 bulan tu, mmg diyana yg sentiasa jaga makan minum mandi sikat rambut, ambikkan air semayang, urut kaki, lap badan die..semua la..dalam masa 6 bulan tu la kite akan buat die betul2 gembira, jgn tunjuk muka sedih pun dgn die..kalau boleh bg die kata2 semangat, sbb ajal maut ditgn Tuhan, kite hanya berusaha, saat2 ni lah kite layan die sehabis baik..supaya hari2 die lalui dgn rasa tenang..yg penting kuatkan semangat, tabahkan hati...doa bnyk2..

lynda said...

sabar k..banyak2 kan berdoa..mane tau ade hikmah kan..:)

'maKteH said...

i'm think i know your feeling right now..kta doakan ayah u cekalkan semnagat dan feelling well soon. my dad sakit tme i tunang...alhamdullilah sihat seperti biasa 6 month later. mjlis pertungn berjln juge walopon dat tme ayah skit sgt teruk..huhu

fikaryna said...

roy..tabahkan hati..doa banyak2..

aleena said...

berat mata memandang berat lagi bahu memikulkan..

doakan semua berjalan ngan lancar..
b strong ya

ShalinzZ85 said...

dear!jangan sedih sedih..ada jodoh pasti akan bertemu juga!doakan yang terbaik utk masa depan kita eh!shalin doakan awak semoga tenang.dengan dugaan mcm nie la akan lebih rapatkan hubungan kita dan fiance serta ahli keluarga yang lain ok!dont be sad ye dear

efnie said...

salam
besa tul pgorbanan awk pada family
sayu yer

b strong okeh
takpe mjlis msh d terus d lain waktu

NURUL said...

sabar ye roy

khairulhaya said...

cikteratai & darlee zuris:
terima kasih atas semangat yg kalian berikan..ni la dugaan paling berat yg pernah roy lalui..

diyanashukor:
btol ke diyana,roy xsanggup dgr perkataan 6 bln lg tu.hati mmg x tenang..kt tmpt keje pon sentiasa fikirkan ayah roy kt rmh..roy akan jaga ayah sebaik mungkin..time kasih diyana..

khairulhaya said...

lynda:
mungkin ada hikmah disebalik semua ni..tq linda

makteh:
roy doakan ayah kamu pon terus sihat n sembuh..kena sabar jaga org sakit ni ok..

fikryna:
tme kasih ryna ats kata2 semangat kamu..harap roy dapat tempuh semua ni dgn tenang..

aleena:
hai adik manis..time kasih juga buat kamu..doakan ayah roy sembuh ok..

shazlinzZ88:
tq dear sbb doakan yg terbaik utk roy..moga kamu juga beroleh kebahagiaan..

efnie:
salam pkenalan..family harus di utamakan dari yg lelain..majlis tu mgkn tahun depan je kot..ntahla..roy berserah je..

NURUL:
Tq nurul..sa...yang nurul..emmuuuaaahhh..

Xora said...

Roy, saya dah tak tau nak cakap camne. saya kagum dengan tekad dan semangat awak sebagai seorang anak dan seorang bakal pengantin. Bersabar. 1 perkataan yang terlalu murah diucap, tapi sukar nak laksanakan. tapi saya yakin, kamu adalah antara org yang sabar :)

khairulhaya said...

xora:
time kasih xora..penyabar ke roy ni?ntah la dlm situasi mcm ni..kusut kepale roy dibuatnye..tp ape boleh buatkan..harus kuatkan semangat walaupon sebenarnye roy semakin lemah menghadapi sume ni..

Blog Widget by LinkWithin