CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, October 06, 2010

HIV & TALASIMIA TEST~SELAMAT SUDAH!!!






Salam & hai..








wah..lame gile2 x mengupdate..rase macam dah x berape nak reti plak..maklomlah kebelakangan ni fikiran sedikit kusut,idea pon x datang2..tapi aktiviti menerjah blog kalian masih aktif seperti dahulu kala..





okey..cite bab HIV & TALASIMIA test ni..sedia maklom..semua bakal pengantin pon akan lalui ape yang baru aku lalui semalam..alhamdulillah aku n abg k da selamat menjalani test tersebut..maka kira dah boleh kawen la kan..ngeh..ngeh..ngeh..gatal sungguh..owh..sebelom aku terlupe..korang ada jalanai TALASIMIA test x mase amik HIV test??aku rase x semua klinik akan buat TALASIAM test tu..mcm aku..seb baik ade info dari kawan2..pada asalnye aku memang nak buat test ni kat klinik kesihatan kuala selangor tapi sebab da ramai yang cakap kat Jeram ada buat TALASIMIA sekali..so untuk kebaikan kami bersama..aku amik keputusan buat kat klinik kesihatan Jeram..keputusan pon keluar time tu gak..







**seksi la plak baju abg k ni..ngeh..ngeh..ngeh..**


**tada..ni la keputusannye**


okey..selesai test ni..aku balik rumah dulu memandangkan cuaca gerimis masa aku keluar dari klinik..abg k plak terus ke rawang atas urusan kerja..maka aku pulang ke rumah & mengajak emak untuk temankan aku ke pejabat agama kuala selangor..lagi pon kesian plak mak dok sorang2 kat rumah..aku ajak gak mak cik aku..boleh gak temankan mak kalau aku keluar untuk urusan kerja kahwin aku ni...kat bawah ni gambar borang 2A,2C & 2D..aku ambilkan sekali untuk abg k..segala keterangan pon aku dah catit..tinggal nak isi form ni jek..


rasenye memangla awal lagi kot..majlis kami pon lagi 4 bulan..memandangkan aku x mahu kelam kabut & terlepas pandang urusan penting ni maka aku mahu setlekan secepat yang mungkin..x salah kan???lagi cepat lagi bagus..sebab lagi banyak tugasan yang sedang menunggu..


setle urusan kat pejabat agama..aku terus menempah name tag sekolah untuk aku & abg k sekali..yang tu korang kene tunggu kalau nak tau ape yang aku nak buat..siap je tempah..aku terus ke sekolah lama aku dulu..SAAS,Kuala Selangor untuk membeli lencana sekolah..ngeh..ngeh..ngeh..korang pon mesti dah dapat tangkap ape aku nak buat kot..tunggu
& lihat saja okey..


**pemandang kat SAAS K.S'ngor..rindu seh..**


selesai je urusan kat SAAS..aku gerak ke Sawah Sepadan,T.Karang..memang cantik pemandangan kat sane..lagi2 pokok2 padi da mula nak menguning..aku memang suke suasana kat sana..tenang je rase..segala masalah pon terbang melayang di tiup angin yang sepoi2 bahasa..x caya..korang gi la sane erk..aku pergi ni pon sebab nak cari nenek saudara yang dah lebih 10 tahun x jumpa..aku tau mak & mak cik aku ni rindu nak jumpa mak cik saudara mereka..sebab tu aku bawak mereka sekali..sambil2 tu aku survey tempat menarik untuk misi sulit aku xlama lagi..insyaallah kalau di izinkan..

**sejuk mata memandang kan**

sebenarnye..gambar sawah padi ni aku amik bulan lepas bersama abg k..sebab tu x nampak lagi padinye kuning..sori erk..aku x teringat lak nak tangkap gambar mase tu..sambil tu konon nak tengok lokasi pengambaran drama nur kasih tu..aku suke pemandangan kat bawah pokok besar tu..hampir jumpa sebab ade budak2 tu nak tunjuk kan tapi memandangkan hari dah gelap..maka aku batalkan saja niat tu..mungkin minggu depan aku akan ke sana lagi..

malam tadi..abg k datang rumah jap..dengan niat untuk cobaan mengisi borang nikah tu pada borang salinan sahaja..senang isi kat borang yang salinan dulu..kalau terus isi kat original..kalau salah dah susah plak..sedang aku isi borang aku..tetibe aku menangis sebab teringat arwah..kalau arwah masih ada mesti dah sebok berulang alik ke rumah tok kadi & saksi..ye la..dulu masa kakak2 aku kawen..ayah la orang yang paling sebok..tapi kali ni untuk anak bongsu perempuannye..ayah x sempat pon buat semua tu..maka aku sendiri la yang kene uruskan..nak harapkan abg aku tu susah sket la..nasib baik abg k ade mase tu..dia la yang pujuk aku..ala..kang dah mengalir air mata aku sekarang ni..

okey la..sekian dulu untuk hari ni..jika ada kesempatan..aku update lagi entry baru ye..

**W.A.S.S.A.L.A.M**






4 comments:

NURUL said...

roy rindu roy update blog

~ thalhazlin ~ said...

roy, 4 bulan lagi boleh ke wat hiv test? sebab if kat johor, 3 bulan validnya? try check roy.

iedayah said...

eppy preparing..=p ai2..blogwalking..nice blog

purlpe.pink said...

tumpang tanya, sya syakilla. B2B. boleh tumpang tanya, dekat mana nak beli paper bag plain warna coklat tu?

thanks for sharing:)

syakilla.purple@gmail.com

Blog Widget by LinkWithin