CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 27, 2009

HUJUNG MINGGU YANG MEMENATKAN..

Kata orang..'jauh perjalanan..luas pemandangan'betol x kata2 aku ni??kalau betol,tolongla angguk kepale erk..ok,ini kisah hujung minggu yang sudah.letih pon masih blom hilang lagi.kisahnye bermula pada sabtu,dimana aku ke gemas..nogori 9 bersama emak..ayah..abang n akak aku.ingatkan dekat jela gemas ni..tp dekat 4jam gak perjalanan kesane.letih oii..da la jauh kedalam.naseb baik perjalanan kesane mata kami dihidangkan dgn pemandangan yg cukup indah dimana suasana desa yg cukup damai..dengan pokok buah2an yg sedang ranum masak..maka ramaila yg buka gerai disepanjang jalan menjual buah2an.ade rambutan,manggis,langsat,duku,durian,cempedak n paling susah nak jumpe buah rambai..paling kelakar kami jumpe signbord ni..ingatkan org buat jalan tp.....

AWAS!!

BUAH

SODAP..

Siot je..tipah tertipula jawapnye..tujuan kami sekeluarga adalah atas jemputan kenduri kawen sedara kami..sebenarnye aku ikut ni pon sbb dgrnye balik tu nak singgah ke Nilai 3.maka laju la menawarkan diri mau ikut..ngeh..ngeh..ngeh..lg pon dpt tgk adat n tradisi ditempat lain.ni gambar pengantin yg sempat aku snap..gambar aku pon ade gak bagi menghiasi entry sendiri..





aku semakin gendut..

Lepas pengantin selamat bersanding,kami bergerak pulang memandangkan hari semakin petang,kang xjadi plak nak singgah ke Nilai 3.nasib baik akak aku yang sengal ni ikut.xde la aku kebosanan.asyik ketawa jela kami dlm kereta sepanjang jalan.disebabkan jalannye berselekoh2 aku n akak aku ni main himpit2 tiap kali sampai selekoh.yg kesiannye dia la sbb kene himpit ngan aku..mmg mcm bebudak je.seb baik x kene pelangkong ngan bapak aku nih..


*kami memang sengal..*
ok..sampai Nilai je da kol 4.30pm..tp xde mende pon aku beli..lg pon pegi ngan lelaki ni susssah la sgt.aku jumpe mende alah ni..korang rase murah ke mahal??meh layan gambar yang aku amek ni erk..
1 pcs 50sen..
tp yang lagi best aku jumpe 1 langsir ni..ala2 inggeris..color cream n ade bunga2 kecil.sweet je tp langsir ni untuk sliding door.tokey kedai tu bilang kalau mau dia bole alter balik langsir tu ikut ukuran tingkap kt umah kita.aku da terbayang langsir ni untuk bilik pengantin aku.bole dapat untuk tingkap n pintu bilik sekali.harge bole tahan la rm320 after diskaun..tp aku ade mase setahun lagi,x besar ke risiko yang bakal aku tanggung nnt erk?bagaimana erk..toloooongla..meh sini tgk dekat2 gambar yang aku bubuh kt bawah ni;

sampai sekarang aku terbayang langsir ni..
korang tolong la bg pendapat erk..adakah wajib..sunat or harus..aku beli langsir ni..color cream mmg selamat la kot sbb bole masuk dgn sume color.memandangkan aku blom ade tema yg tetap lg n aku sudah niat mau membeli yg ready made mcm langsir ni je.malas nk pk lg.aku pon x pernah jumpe design yg seperb mcm ni lg..beli atau tidak..tggu je la awal tahun nnt.kalau ade rezeki aku ade la kot..kalau xde..redha je la..sediiihhla..



ni kisah hari ahad plak dimana aku pergi majlis cukur rambut n berendoi kawan aku..suke gile tgk buaian anak die nih..color hijau epal n pink..kalau la aku jd baby die..mmg lena aku tido dlm buaian tu..nak tgk gambarnye..meh aku bubuh gambar lg erk..n kamu sume sila jgn jemu layan gambar yg da saya bubuh dlm entry ni erk;

sori gambar x bape jelas..
untung jadi baby die,maksud aku kawan aku si faezah ni..name baby die plak Nur Arissa Afrienna.memang meriah majlis ni tp sayang aku x bole lame sbb anak akak aku da meragam,terpakse tinggalkan majlis sebelom masenye..panjangnye celoteh aku ari ni..da dulu la erk..nnt aku sambung lg..entry ni sekadar mau berkongsi cerita sahaja..

6 comments:

Dayu said...

jalan mmg best.. dan juga akan sgt penat..lagi2 kalau jauh kan
tapi ada misi tersembunyi tu
ilang la skit penat
nak gi nilai gak la.. nak beli langsir
langsir di rumah masih tidak lengkap

roy,nanti jgn lupa jemput tau

Acai said...

GEmas mmg jauh, pernah gi sekali dulu..pun ingat dekat je,hahaha..:) pompuan ngan nilai3 mmg susah dipisahkan:P

khairulhaya said...

hai pn dayu..skrg semakin jrg mengupdate blog..rindu pd penulisan kamu..

nampaknye pn dayu ni memahami misi tersembunyi roy nmpaknye..jgn bg tau mak n ayah roy erk..nnt black list lak roy pas ni x leh ikut diorang jejalan lg..hehe..

owh sgt terharu kerna pn dayu sudi dtg ke majlis roy nnt.time kasih erk.sila beri tunjuk ajar n comment yg lebih memberangsangkan lg k..

khairulhaya said...

hak3..tahniah acai!!kamu berjay abuat roy tergelak seketika..

Gemas tu mmg jauh,naik lemas roy dibuatnye sbb xsampai2 ke tempat tu..

hamboi2..sedapnye ngate org pompuan erk..tp realitinye mmg begitu..hak3..

time kasih kerna sudi comment n terjah blog roy tp nape roy xleh terjah blog acai erk?

xora said...

rasanya kain langsir tu cam nampak aje hari tu masa singgah gi Nilai 3 weekend hari tu!

khairulhaya said...

xora: owh xora pon ade jumpe gak er langsir tu.cantik x n patut x klu ake beli langsir tu..da gile bayang ni.akak aku pon bkenan gak.

klu ade sesape nk comment pasal langsir tu sila kan erk.aku perlukan pendapat korang..

Blog Widget by LinkWithin