CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 23, 2009

KEBOSANAN YANG TERLAMPAU

Bosan..bosan.. n seterunya bosan..itu je yang dapat aku ungkapkan bagi menggambarkan perasaan aku kala ini.da sampai ke tahap GABAN nampaknye bosan aku nih..nak kate xde keje..ade la gak tp keje tu sangat aku x suka.x mencabar minda langsung tp terpaksa juga aku lakukan..kalau x..mcm sarang tikus la tempat aku ni nanti..korang tengok n hayati dulu gambar yang bakal aku paparkan dibawah ni erk;

kerja yang sedang menanti..


Nampaknye x berkembangla minda aku kalau seharian mengadap delivery order(d/o) ni sume..dr bulan 5 aku x failing,bukannye sengaje tp memang aku x suke failing2 ni..bile da terkumpul banyak mcm tu maka terpakse la lakukan tanpa rela.nampak mcm x banyak tp sume tu kene asing ikut bulan n shipment..parkinson la jawapnye jap lg..


Mahu tidak mahu harus aku bereskan dari aku melangut mengadap monitor ni berjam2..yang buat aku tambah bosan bile ade saje yang lalu lalang kt belakang aku ni.xkan nk dok diam je.nampak sangatla aku ni xde kerja.mcm makan gaji bute plak aku rase..kekadang tu terpakse belakon n pura2 bukak fail.x tau bertape hebatnye lakonan aku nih..ngeh..ngeh..ngeh..


cctv ni pon salah satu penghalang aku untuk bergerak bebas..mcm diperhatikan plak rasenye..ikut aku klu line clear memang merayapla jawapnye aku dari satu tempat ke tempat budak2 ni untuk melepak n bergossip tp xde la mengumpat erk..dose tau..nanti Tuhan marah..


sebelom pindah kt opis baru ni..enjoy sgt,mane x nye..satu opis tu cume ade department logistic je.ade 4 org sumenye..bile dpt tau bos ade meting esok hari or cuti mesti kite org berparti liar.siap beli makanan n stok yang mencukupi..kadang2 curi2 tgk kalendar bos sbb nak tau bile die ade meeting.ade sekali tu,bos bercuti tp ntah mcm mane tetibe die dtg plak sekejap utk mengambil barang.kebetulan tgh mkn nasi lemak beramai2..dengar je deruman enjin kete beliau..kelam kabut kami sorok kan makanan.ade yg letak dlm laci..peti sejuk n ade gak terbuang dlm tong sampah pastu lintang pukang lari untuk selamatkan diri.maka ade yang lari ke tandas..sorang ke pantry n ade yang pura2 buat kerja..tapi aroma nasi lemak masih lg berlegar di ruang udara opis kami.bile bos keluar..masing2 pecah perut ketawa..n disebabkan mengimbau kenangan lalu maka aku tergelak sendiri ..ala..ade plak yg terperasan aku gelak sesorang..maka ini kate2 yg terlempar dr mulut beliau; "oiii..pehal gelak sorang2.."malu aku dibuatnye..hak3...


1 Malaysia...

ini gambar yang akan jadi kenangan n sejarah dlm hidup aku..kami hidup aman damai mase tu..da 3 tahun mase berlalu..sekarang pon da x semesra dulu bile sudah berpindah ke opis baru ni..kami da mcm adik beradik..kekadang sambut hari jd..siap ade surprise parti lg..hepi sgt bile dpt mengibau kengan silam..nampaknye entry aku da tersasar dr tajuk asal.tp xpe la sbb kenangan ini yang telah mengubat kebosanan aku..

sampai sini dulu la..entry ni aku update pon secara seludup2..kang terkantoi plak aku ni..sekian..

.

.

.

S.A.L.A.M

2 comments:

Blackroses said...

wakakaka...pict adik roy tu ade...pict ku mana? huhuhu...xde kenangan bersama ke yg best dgn den ni?sedihnya.....

khairulhaya said...

ala mawar hitam..jgn la merajuk..akn ade entry tu.kebetulan je teringat kisah lame..ade plak sipolan tu..klu bole edit..kompom roy highlight je gmbarnye..hak3..

Blog Widget by LinkWithin