CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 16, 2009

SEDIHNYA JADI MANGSA SI PUTAR ALAM..

Wuuarrghh..wuaaarrgghh..tolong..(air mata sedikit mengalir menahan kesedihan..)kenape aku selalu menjadi mangsa si pemutar alam..maksud aku org yg suka putar belit cakap untuk selamatkan diri sendiri..sedihnye..maka di blog ini la tempat aku meluahkan serta mencurahkan isi hati..why?why?why?kenapa nasib aku selalu begini..ade sape2 nak jawap x????

Kenapa seringkali aku yg harus menjadi mangsa..adakah kerna kejujuran yg semulajadi dlm diri aku ni..kisahnye begini..pagi smlm seorang sahabat ni dtg lewat maka aku yg menggantikan urusan kerjanya..termasuk smlm baru kali kedua aku membuat tugasannayaitu memandang aku xpernah nk amik tau pon pasal kerja tu..mau diserahkan pada H.O.D segan plak..nanti katenya aku xde perasaan mau belajar..biasanya klu sahabat aku ni x dtg maka H.O.D la yg akn buat tugasan tersebut sblm di email pd semua yg berkenaan..aku pon x berapa nk ada kerja maka aku buatla..tp masih blur2 sbb baru kali kedua aku buat.blom smpt siap..dia pon sampai..maka aku serahkan kembali n suruh dia check sblm email..

Dan pagi ni ada plak yg menegur report yg di hantar semalam ada yg salah..bila di check mmg sah dah salah.dia pon terus masuk ke bilik H.O.D utk mengadu..aku x syak ape2 la..kebetulan ada dokumen yg mahu di sign maka aku menghantarnya terus n bole H.O.D aku tanye mcm ni;

H.O.D :Roy..semalam u yg buat report tu kan..u x check ke?sipolan ckp u yg buat so die tinggal email je..
Ya Allah..rasa nk runtuh hati aku mendengarnye..padahal aku da suruh sipolan tu check..
ROY :Yup..mmg saya yg buat tp separuh jalan je..pastu dia sampai saya suruh dia smbung n check sblm send email tu..

Ape perasaan korang klu ditempat aku?dulu pon pernah terjadi perkara lebih kurang begini..aku kene panggil dgn Account Manager sbb x bg D/O utk account..ada yg hilang tp sepatutnye itu tugas seorang kawan berbangsa India..yg tu lg teruk..x paham bahasa..bukan aku sorang je dlm bilik tu..ade la beberape org yg lain..disebabkan aku ni sensitive org nye..maka aku pon TERnangis..tp masih boleh ditahan..sampai je kt tingkat bawah..aku menangis disebuah bilik meeting..kuat jugak aku menangis sampai mata jd bengkak..

Mungkin sudah menjadi lumrah alam kita yg slow n lembab ni menjadi mangsa si mereka yg bijaksana n bisa berkata2.lg kalau ada yg talam 2 muka..bencinye aku pd speasis yg sebegini..

“Ya Allah Ya Tuhanku..Kau kuatkanlah iman hambamu ini..”

Entry kali ni tiada sekeping gambar mau di tempel kerna jiwa tgh kacau n bergelodak.

HARAP MAKLUM…

2 comments:

Blackroses said...

sbr je la roy.... x selalu org mcm tu 2 aman...dunia ni kan berputar2...pasnix pyh take over keje die...melainkan kne wat jugak...klu skerela tu xpela...niat kite nk tlg tp racun yg diblsnye... xde maknanye nk kwn dgn org mcm tu...

khairulhaya said...

thanks la erk..

skrg ni mmg da x kuase la kot mak nk buat keje sipolan tu nyah oi..serik lak rasenye..

redha je la dgn kehendak Illahi..

Blog Widget by LinkWithin