CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, August 20, 2009

BERAPA HARI KORANG CUTI & BERAYA DI MANA??



HIP..HIP..HOOORAAYYY!!!


Salam buat kalian semua..tajuk entry kali ni mcm terlalu awal untuk aku tujukan pada kalian kan?macam excited gile je mau menyambut ramadhan n raya tahun ni.baju raya aku n abg k pon sudah siap di iron bln lepas lagi.da siap gantung dlm almari.tggal lagi 2 pasang jer yang belom siap...giler x?da siap iron tuh..tudung,brooch sume da ade..tinggal kasut raya je belom ade lagi..


cuti raya???ade x di antara kalian yg sudah apply cuti??mcm awal giler je kan..ni la H.O.D asyik dok tanye..kan aku da isi form cuti pagi td..puase pon belom lagi tp dok sebok nk apply cuti..mende la...


**form cuti yang baru isi tadi**


hahahah..kat ats ni gambar form cuti yang aku isi td..mcm lame je kan aku amik cuti..walhal,bile di tolak..tambah..darab n bahagi sume totalnye = 2.5 hari jer.sayang wei cuti lame2.cuti tinggal 16 hari sebelom ditolak cuti raya yang 2.5 hari tu je.cuti aku akan di gunakan khas untuk bawak mak n ayah pergi klinik or hospital serta akan di gunakan secara aktif untuk persiapan kahwen nnt.siap bole forwad sampai bln 6 2010 lg.kang tahun depan dpt lagi 14 hari annual leave..campur cuti kahwen compeny bg ade 3 hari..iuh..kaye cuti mak cik mcm ni..hak3...



pastinye ade di antara kalian yang bercuti panjang n ade juga yang mengambil kesempatan mengahabiskan cuti tahun.bole la menjengah sanak saudare yang da lame x berjumpe kan?pada yang baru berkahwen tu pastinye ade gaduh2 manje sbb masing2 nak balik kampung sendiri,pastu perlu la cuti yang lame sbb perlu berkunjung ke rumah sanak saudara 2 belah pihak..kawan2 lg..yg da ade anak lg la syiok..mane x nye,bole la collect duit raya untuk anak kan??



cuti aku akn di ambil pd 17 sept..tu pon hapday,harus la kan..sbb hari jadi aku tu yg ke 24tahun(tua da aku erk)x tau la bersambut or tidak hari jadi aku nih..sedih sgt sbb tahun lepas abg k langsung x ingat.tiada ucapan..hadiah??lg la xde.aku mmg x akn ingatkan..kang klu aku ingatkan..aku mcm da mharapkan hadiah dari dia plak.klu bole aku pon x nak ingatkan hari jadi sendiri..okeyla..x nak la cite pasal hari jadi aku tu erk..aku masuk keje balik pada raya ke 5.ok x??ok la tu erk..cuti lame2 pon nk buat ape..x kan nk berkepit ngan abg k je.dia pon bnyk keje kt bengkel tu..


soal beraya di mane tu yg paling sedih gak bg aku..korang sume mesti ade kampong kan??aku pon teringin nak balik kg mcm korang..kesian aku xde kampon..atok n nenek pon da lame xde.rmh abg k pon x sampai 15 minit da bole sampai.ikutkan..aku hari2 balik kampong..ye la tempat keje aku kire jauh la gak..amik mase 45minit..naik kebas punggung aku dok lame2 atas motor..itu pon kire balik kampong la kan?hak3..

raya nanti x ke mane kot..kawan2 pon da ramai yang kahwen..da tentu diorang ade agenda masing2.cume aku sudah mendapat jemputan dari seorang kawan lame..aku org pertame yang di jemput pada raya ke 3 nnt sbb nak sambut hari jadi anak dia.bole tumpang sekaki nih..hak3..


k la,x moh cerita panjang2,nanti korang..korang n korang sume akan kebosanan..meh aku saji kan gambar aku buat tatapan korang..masih setia memakai mask..setia kah???


sekian..

.

.

.

-T.A.M.A.T-

5 comments:

diyanashukor said...

nasib diyana keje ngan family... so tak pikir psl cuti sgt...hihi.. selamat berpuasa...

khairulhaya said...

diyanashukor:

tu la untungnye keje ngan family.x yah sbok nk apply cuti..nak punh card bagai..masuk lambat pon xpe kan..

slmt berpuase gak:p

~dARlee zURiS~ said...

hahhaaa..gila advance kamu nih.
takpe2...semangat tu penting kan? ;)
oleh sbb baru kawen,so raya kali nie kanalah umah pompuan dulu kan.hehee...

Siti Hajar said...

cuti raya seminggu..:) pagi raya jln2 dulu kat umah sedara. kmpg kat sabak bernam x tau lagi raya ni balik ke x..

khairulhaya said...

~darlee zuris~:

hahahh..mmg mcm kelakar+advance pon.balas dendam nih sbb tahun lpas roy beraye kt hsptl selayang,jage mak roy sakit.alhamdulillah skrg da sihat..

siti hajar:

bestnye kamu siti hajar..
owh,kampong kt sabak bernam..klu lalu k.s'ngor jemputla dtg rmh roy erk..

Blog Widget by LinkWithin