CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, August 26, 2009

INSPIRASI MERAH KUNING

Assalamualaikum kalian semua..



tibe2 rase macam nak mengupdate something je..bosan la xde buat ape2 sekarang nih..nak tido,x lena plak..nak makan lagi la x bole kan..so,dari aku melangut baik aku update entry baru..sekurang2nye dapat lupekan ingatan aku pada makanan.ngeh..ngeh..ngeh..




berdasarkan tajuk n gambar rajah kat atas nih..sila abaikan erk..maksud aku merah kuning tu bukan jersey pasukan kesukaan aku nih okey.x do kono mengono pon dongan majlis den nanti..ngeh..ngeh..ngeh...yang aku maksud n mahu cerita serta kongsi kan bersama kalian adalah tema yang akan aku pilih pada majlis yang penuh bersejarah buat aku n abg k..



Merah adalah kaler or tema yang aku pilih untuk malam berinai..kuning plak untuk majlis bersanding nanti.cume kaler merah ni da ramai sangat orang guna sekarang nih n da jadi mcm trend plak.x tau la akan aku teruskan perjuangan untuk meneruskan kaler merah ni or akan bertukar memilih tema yang lain.mybe dark purple kot..



kaler merah ni aku dapat inspirasi 2 tahun lepas..ingat lagi mase tu aku n wennie breakfast kt sebuah warung di rantau panjang,klang..kebetulan berdepan dgn sebuah butik pengantin.sekali ternampak patung tu berpakai sedondon merah + putih..terus aku jatuh hati n terus pasang niat mahu pakai time malam berinai.kebetulan abg k pon mengikut je..insyaallah kalau xde aral kaler merah akan menjadi pilihan..






harap2 kuat la pendirian aku dalam menentukan soal tema ni,bukan senang nak memilih tema yang kite suka kan..untuk majlis bersanding tentu lah kaler kuning menjadi pilihan hati.aku memntingkan kelainan n kepuasan..ye la kan perkahwinan itu sekali seumur hidup,so harusla buat sehabis baik.


dasyat aku nih,kaler yang aku pilih sumenye kaler yang agak garang n terang..mungkin sudah sebati dengan jiwa aku n abg k kot.aku memang jarang pakai kaler2 soft ni lagi2 pink.bukan x minat cume kurang la.mungkin aku nih bukan seorang yang lemah lembut kot.aku nih ganas n berjiwa kental orangnye..kental ke kentang???hak3..aiman x kesah..setiap orang kan punya cita rasa yang berbeza..so ikut la kehendak hati n bukan nye cakap2 orang lain.yang nak kahwen pon kite kan..

okey la takat ni je,otak sedikit blur mungkin kerna perut kekosongan kot sbb tu x dapat berfikiran dengan waras..hak3..

**sekian**

*

*

*

-T.A.M.A.T-

9 comments:

k|ree said...

okie la tue...
pada kita, tema warna and warna pilihan mesti bersesuaian dengan diri kita sendiri..macam kita, warna kuning tue..memang kurang sesuai ngan kita...belum pernah try pun pakai baju warna kuning... :)

diyanashukor said...

warana tema mmg memainkan peranan penting dlm majlis perkahwinan.... wish u all the best..

easyou said...

explorasi warna utk big day mmg mengujakan kn?? ;)

~dARlee zURiS~ said...

masa kitorang dulu,punya seksa nak cari barang2 kaler merah
maroon banyak lah.
merah tu ghairah tau
i likeeee...ahakss ;P

khairulhaya said...

kree:
okey ke?btol kata kamu.harusla sesuaian dgn diri sdiri.roy pon ade sehelai 2 je baju kaler kuning.bkn sebab minat cume mahu kelihatan sperti raja sehari je time tu:p

diyanashukor:
thanks dear..sila la beri semangat pada roy erk.kekadang roy rase x caye nk buat tema kuning tu..bole ker...

easyou:
betol ke nih menguja kan?dlm dilema gak nih sebenarnye..hati selalu berkata"betolkah pilihan yang aku pilih ni.."pening2..

~darlee zuris~
merah mmg menggairahkan..dulu mase tunung pon jenuh cari barang hantaran yang kaler merah terang tu.maroon pon roy x bape minat.nampak gelap n kusam kaler tu..

**comment dari kalian amat roy hargai..time kaceh semua**tq..i love u..

lovely2gether said...

hai roy! ;-) yang penting kita harus wat sumthin' a lil bit different from others. baru unik ^__^ chaiyokkk!

khairulhaya said...

lovely2gether:

hai nurul,akhirnye kamu sudi jenguk n tinggalkan comment yang sangat memberi semangat pd roy.

betol kata kamu..kelainan tu sgt penting..barula nmpak unik majlis kite nanti kan..

thanks dear:p

NURUL said...

ermmm... kalu merah hati nurul lagi suka. hehehe :)

dulu time nurul tema brown gold. masa tu tgh trend. tp sbnrnyer bukan ikut trend mmg dah lama nak tema kaler tu. ikut hati nak kaler biru jer. tp tunang dah pakai tema biru. so masa bergambar tu ada lah sewa satu baju selitkan kaler biru. hehehe :)

tak mahu cuba biru babysoft ke? cantik gak.

tp tema merah n kuning tu pun ok gak combine kan dgn kaler putih or off white.

khairulhaya said...

NURUL:

hai nurul,tq atas cadangan kamu.yup..mmg akn roy combine dua colur tu ngan off white pon..

biru..
insyaAllah klu ade majlis btandang mgkn akan pilih biru kot..itu colour kegemaran bakal mertua.huhu..

Blog Widget by LinkWithin