CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, August 24, 2009

SEMANGAT KIAN MEMBARA (episod 2)

Hai n salam buat kalian..


Pastinye ade yang ternanti2 sambungan entry aku jumaat yang lepas kan.okey..okey kerna aku da siap mengDIY n hasilnye bole la tahan maka aku akan tayang kan erk..petang jumaat tu aku singgah lagi kedai bunga tu untuk membeli crepe paper yang kaler putih plak..meh aku saji kan hasil DIY aku yang x seberape nih..layaannn:p

**diari kahwen aku**

**tadaaaa...**


**beli Vs DIY**

okey..tu la hasil semuanye..**berbaloi2**..diari kahwen tu akan aku catitkan segala pembelian..senarai tetamu..n list keperluan persiapan majlis aku nanti.bunga rose tu plak..mak aku yang ajar..so,kene la panggil mak guru pas nih..ngeh..ngeh..ngeh..mak aku bilang,orang dulu2 memang rajin buat bunga pakai crepe paper tu tp orang kampong panggil kertas jagung..dari aku bazir beli yang da siap,koman2 pon rm0.40sen 1 kuntum..baik aku DIY je kan..

macam mane hasilnye??okey x..sila lontarkan pandangan kalian agar aku bisa perbaiki hasil tangan aku yang x seberape tu.harus diperbaiki n dikemaskini lagi.dalam kepale nih macam2 bole buat..bole buat pomander ball..hantaran or bunga telor ke.betol x??kalau betol angkat tangan okey..(opppsss,jangan angkat tinggi2 erk)hahahah..

sekian dulu la erk..waktu rehat pon dah habis,harus sambung kerja dengan tekun.nanti line clear aku curik2 buka blog ni erk..

chau shin chi..

-adios-

11 comments:

Mrs Drac said...

hi cik roy..saye pun skang tngah dalam progress men"DIY" kan bunga telur..same2 ye kite..bole share pendapat..bunga yg cik roy buat tuh da hokei..tapi nak tgk jadi bunga telur betol2..skng lum dpt imagine lagi..heheh..gud luk and taking care!

lynadabesh said...

lagi cantik dari yang beli..tunjuk ajarku sifu!!!xreti la nak buat...tlg ajarkan

khairulhaya said...

Mrs Drac:
mcm kelakar je panggil cik roy tu..roy je sudah.hahahh..bunga telor insyaAllah nk buat pakai dip.

kamu cube la buat n tayang sket bunga telor tu.nnt bole roy komen sket.gud luck juga buat kamu okey.

lyndabesh:
huhu..thanks dear..nnt ade mase roy tunjuk cara buat bunga tu okey,senang je.modal pon x banyak..

Miss Shareeda said...

Menarik.. dah terer la tuh.. hehehe

Mrs Drac said...

saye mmg suke skema..kiki..owh..ingatkan mau buat bunga telur..abstuh tu untuk ape yeh?saye suda mengepos entri bunga telur..tapi tak chantek ah..malu..gagagaga

khairulhaya said...

Miss Shareeda:

hai cikgu,time kaceh atas comment kamu,amat roy hargai tp harus diperbaiki lg..

Mrs Drac:
hai kamu..roy x kisah pon ape sekali pon panggilan kamu pada roy..hahaha..

roy da tengok entry kamu..cume kalau dikira budgetnye agak mahal gak untuk bunga telor tu erk..

Fuchsia~ said...

wah bagus2. awal2 dah prepare ye. sy yg tinggal 5 bln ni tak buat apa pun lg ha ^-^

xora said...

Roy, urs amat comey dan besar.. mine --totally out :( sad face .. nanti masukkan video cara nak buat tau cam Nadd buat :)

khairulhaya said...

Fuchsia~:
hai kamu..ape bole buat..semangat tgh membara2 ni..klu bole sbln sblm majlis nk relax je n x nak pecah2 kepale.lg pon tgh rajin tahap gaban nih.hahahhah..

xora:
thanks xora..akan roy usahakan utk xora tp roy letak gambarajah je erk.klu x paham baru roy cube video kan okey..

**harap maklum**

nad nazira said...

bestnyer DIY! nak buat ape ngan bunga tuhhhhh..ajarlah camne nak wat..gune crepe paper yerh??


:) good job!

khairulhaya said...

nad nazira:

hai nad..yup..roy gune crape paper.ingat nk buat pomander ball tp tgk dulu la sbb xdpt beli styrofoam ball tu lg.

nnt roy update entry pasal diy tu erk..sabar tau..:p

Blog Widget by LinkWithin