CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, January 22, 2010

MALANGNYE NASEEEBBBB!!!!

Hai..jumpe lagi kite di hari jumaat yang indah..indah ke???bagi aku x berape la nak indah sangat..nak tau kenape?meh layan cerita aku..
di pendek kan cerita..sepanjang minggu ni,aku terpakse drive kereta gi kerja memandangkan motor abg aku rosak n sedang dibaiki maka dia meminta ihsan untuk meminjam motor lagenda kesayangan aku..motor cari makan tuh..dah la die x bagi ape2..maksud aku bagi duit pemanis ke..duit kopi ke..bankrup ni hari2 drive kereta..memandangkan duit poket bulan ni masih banyak berlebih n cuaca pon kadang2 hujan maka berani la aku drive untuk seminggu ni..
dan semalam petang,kuar je opis meniju ke parking..aku tengok tayar belakang aku dah pancit habis..wuuuaaarrggghh..cuak giler aku rase..x pernah aku alami situasi begini..kalau setakat tayar motor pancit aku biase sangat dah..maka aku segera menelepon abg k..tapi hampeh abg k x bole datang opis..die suruh aku drive gak gi kedai tayar berdekatan..nak x nak beranikan gak la drive kereta tu..kebetulan tayar spare abg aku dah kuarkan dari bonet..jadi untuk sementara waktu abg k suruh aku tukar tayar second je..sampai ati abg k x moh tolong aku..aku tau abg k memang nak aku berdikari sendiri..die x moh aku jadi orang yg menggelabah bile len kali jadi lagi mcm ni..paham sangat dah perangai abg k ni..melainkan keadaan yg betol2 darurat je baru abg k datang tolong..xpe..xpe..ade ubi ada batas..ngeh..ngeh..ngeh..
tu 1 hal..dan pagi tadi lepas hantar mak buat dialysis kat kuala selangor..aku dah rase len macam je drive kereta tu..macam ade yang x kena ngan tayar aku..tapi aku wat selamber je..kol 6.51am aku dah punch pastu aku tido dalam kereta depan opis..mase nak kaur tu aku saje check tayar kereta..memang sah jangkaan aku pagi td..tayar semalam yang aku ganti tu dah pancit balik..udahnye aku isi gate pass n kuar gi kedai tayar tu balik..
haiiihhhh!!!!ape lah nassseeebbb ari ni erk..jangan buat hal lagi sudah la..esok plak ade annual dinner compeny aku kat Glenmarie Golf Resort,Shah Alam..harap2 x ada masalah la..dan yang buat aku cuak adalah takut terkantoi ngan abg k je..almaklumla..abg k memang x suke aku gi dinner2 ni..asal ade majlis yang melibatkan arak mesti aku x boleh joint..tapi yang jahatnye setiap kali dinner aku akan pegi secara curi2..ngeh..ngeh..ngeh..blom jadi isteri xpe kot kalau aku tipu sunat kan..korang diam2 tau..biar pecah di perut..jangan pecah di perut..
okeyla..setakat ini dulu coretan n luahan isi hati aku..saje je buat entry lepaskan geram ni..x moh bagi blog aku sunyi n sepi..kang berhabuk n semak plak..sekian dulu..esok luse ke tulat ke aku sambung cerita tentang dinner erk..bye..bye..
**T.A.M.A.T**

5 comments:

Dayu said...

wwaaarrghhh
tayar pancit..pergghh, kalau kena usaha sendiri..mmg mau menangis dulu sebelum buat pape..
tak pun buat muka paling sedih dlm dunia, emsti org keliling pelik je tgk..

aleena said...

hehe b4 kawen so no hal punye "curi-curi tue"..:P

NURUL said...

sabar ye roy. lama nurul tak tgk blog roy nie. roy kawin nati jgn lupa invite ye. teringin nk jumpa roy

~ thalhazlin ~ said...

ala. rilek la abang k. dia jeles eyh. hihi. senang je roy. bawak je abang k sekali. official dinner leh bawah partner kan? nanti, dia dah biasa dengan ur friend semua, mesti dia tak jeles lagi :)

khairulhaya said...

Dayu:
ni la kali ptame roy melalui saat2 genting mcm tu..mmg cuak gile.klu setakat tayar motor yg pancit x ada hal la,biase sgt da..

aleena:
aik..mcm ade pengalaman je..hehhe..

NURUL:
hai nurul,insyaallah roy jemput..roy pon xbkesempatan lg nk jenguk nurul n baby.lg2 ayah tgh sakit..mmg x kemane pon roy..dok rmh je la..

~thalhazlin~:
mmg jeles pon..hehehhe..xbole bwk partner la..klu bole lg bahaya.nnt roy jadi wanita melayu terakhir je..mcm tunggul..x bole huhahuha..hehhehe

Blog Widget by LinkWithin