CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, January 04, 2010

TAKUTNYE NAK KAHWIN...


TOLONG...TOLONG..TOLONG...!!!


Alamak..lupe nak bagi salam..hehehhe..Assalamualaikum kalian..hari ni dah masuk tahun 2010 pon..dan semakin dekat dengan majlis aku walaupon masih ada lagi 6 bulan tapi ianya sungguh menakutkan aku..kadang2 rasa x sabar nak kahwin tapi adakalanya rasa takut nak kahwin..maksud aku takut nak kahwin tu 1 je..dari segi persediaan diri..fizikal n mental..



sekarang pelbagai rasa n perasaan yang datang bertandang..ada suka..duka..sedih..gembira..takut n yang sewaktu dengannye..x tau bagaimana aku nak luahkan..persiapan setakat ari ni masih banyak yang tergendala memandangkan ayah masih belom sihat..adakah majlis aku akan berlangsung mengikut tarikh yang sudah ditetapkan atau akan ditunda...entahla..



dan semalam aku ditemani 2 orang bakal kakak ipar..merangkap kakak abg k..kami ke butik pengantin idaman aku..yang buat aku pening kepala sampai nak pecah fikir sekarang ni adalah pakej yang telah di tetapkan..kalau ikut aku mau ambil pakej Ariena..


ini yang terkandung dalam pakej tersebut:

*sepasang baju malam berinai

*sepasang baju bersanding

*sepasang gaun & kot

*4 pasang persalinan

*2x make up

*1 pelamin

*4 roll gambar



=RM2750 (free:fresh flower)


bagi aku pakej ni ok la..cumenya yang buat aku pening..sebenarnye aku nak cancel untuk 4 rol gambar n pelamin tu tapi tau berape diorang tolak untuk 1 item tu..contoh kalau aku x nak pelamin tu..diorang cume tolak rm50..mane boleh!!harga pelamin pon around rm400-500..sebenarnye aku nak guna khidmat pelamin n photograhper di tempat lain..yang btol2 pakar dalam bab ni..tapi bile da jadi macam ni aku peningla..


dari semalam..sampai malam tadi n sampai la sekarang ni aku masih teringat kat butik tu..baju2 pon aku da tengok..memang meletop..butik ni pon selalu kuar majalah pengantin..mungkin sebab tu la diorang ni demand sket kot..alahai.tolongla selesaikan masalah aku ni..pusing kepale aku ni dah..


owh ya..sabtu lepas jadi gak gi shopping ngan abg k..hanya berjaya menghabis duit membeli 2 barang je..sedih tau..buang masa n duit je..dah la nak singgah Ikea..abg k terlepas simpang..nak pusing dah malas..udahnye aku singgah ke pemborong bunga..kebetulan hari terakhir sale..maka..meh sini aku tanyang sket je barang2 yang dah berjaya aku beli..sebenarnye x berape nak berjaya pon..sedihnye...

**sepasang kasut nikah sheerberry**



**seutas jam tangan guess**


**ni plak untuk hias kat dulang hantaran nanti**

berjam2 aku lepak kat 1 utama..ni je la yang dapat aku beli..sungguh x puas hati..abg k plak sebok nak balik awal..ada urusan dengan pasukan kuda kepang..betol ke ayat aku ni..pasukan???ah..hantam sajalah labu..banyak lagi nak kene beli ni..memandang kan bonus tahun lepas..compeny kasi xtra..maka aku lekatkan la beli barang2 untuk kahwen nanti..alahai..duit..duit..

okeyla..sekian dulu coretan untuk hari ni..mahu menerjah blog2 yang lain n mau survey photographer ni..esok2 aku sambung lagi akey..

sekian..

**T.A.M.A.T**

10 comments:

Siti Hajar said...

pelamin dia x cantik ke? biasa klu amik asing2 ni memang diaorg tolak x byk..

khairulhaya said...

Siti Hajar:
pelamin die biase2 je la,x mcm ape yg roy impikan..ade gak mcm yg roy minat tp bnyk tu kene tmbah..around rm1k..mane nk korek duit bnyk tu..huhu..

Fuchsia said...

wedding kat mana tu dear? amik bridal plak kat mana?

biasanya harga pelamin yg lawa mmg dlm 1k pun kalo amik asing2. dia tanak accept design pelamin yg roy nak ke?

khairulhaya said...

Fushia:
wedding kt area kuala s'gor..bridal pon sama gak..tp butik ni demand plak.mybe da selalu kuar majalah pengantin gak kot..

tu la..budget utk pelamin mmg dlm 1k.insyaallah..tp klu kt situ kene tmbah lg..total lebih kurang rm1600 gitu..gile la..
heheheh..

xora said...

kamu nye pesiapan sudah ligat amat. saya jadi panik juge

khairulhaya said...

xora:
hehehhe..
ligat ke?sebenarnye roy tbawak2 panik gak ni..mane xnye,kengkawan kt opis ni ramai yg nak kawen gak.tu yg terikut2 wt persiapan..
masuk je 2010,hati da mula risau..tu yg gelabah semacam je ni..bg roy biar siap awal..nnt bole relax sket..

Dayu said...

saje je kan bridal ni
kalau kita tak nak 1,2 item dlm pakej, deduction dia skit je..
tp kalau nak menambah pape, byk pulak naik rege nyer..

khairulhaya said...

dayu:
btol tu dayu..memang demand butik ni..kalau tolak 1 persalinan tolak rm25 n kalau tmbah persalinan lg mahal plak..klu baju baru..x sampai 3 org yg pakai baju tu kite kene tambah rm100..cekik darah btol diorang nih..

lynda said...

better ambik asing2.murah sket..lgipun if bab fotographer tu yg roll2 susah sket..sbb mesti tambah roll punye..i pun kawin bulan 6 t..tu yg survey2 n tanye pendapat..ramai kata gitu..:)

khairulhaya said...

lynda:
slmt dtg ke blog jawa rangers n time kaseh sudi berkongsi info..amat roy hargai..

roy pon masih mcari2 yg tbaik n harga yg bpatutan..pening sungguh kepale nih..

Blog Widget by LinkWithin