CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 05, 2010

REMPIT BERSAMA CHEAR MOTOR TEAM..


ASSALAMUALAIKUM..



Hai..hai..& hai lagi..ya ampun,rindu banget sama ini blog..dah hampir seminggu x dapat melayari internet..ini semua gara2 internet down kat opis ni..bole mati kutu aku kalau sehari x dapat buka tenet..kat rumah plak,ade broadband pon xleh pakai..



ape pon..kesimpulannye bukan itu yang mahu aku sampai kan..setelah sekian lama menyepi..meh aku story kegiatan haram & halal yang aku laku kan selama kehilangan aku..ade gak yang prihatin & bertanya kenapa aku dah lame x meng update blog.ntah la erk..kekadang otak blur plak,x tau nak story ape..


2 minggu lepas..aku bersama abg k telah menyertai konvoi bermotor anjuran Chear motor ke Cameron Highlands..tempat abg k beli motor..sekarang impian abg k mahu memiliki motor idaman telah pon tercapai..tp bukan motor baru pon..x mampu la kot nak beli yang baru..asal dapat memuaskan hati & impian itu sudah memadai bagi abg k..begitu gak dengan aku,separuh impian aku dah pon terlaksana..


**gambar kenangan sebelum bertolak**

ok2,berdasarkan gambar rajah kat atas ni..kalau korang bijak..sila cari gambar aku..hehehhe.ala kacang je,kalau kalian perasan kan..sebenarnye aku sorang je pakai jacket jeans biru..yang lelain sume pakai jacket khas untuk ride(kaler hitam)..kesian aku kan..maklum la poket kering..dari segi aksesori memang aku kalah la kot..lagi pon aku & abg k masih baru dalam dunia super bikes ni..kalau nak complete semua..jawabnye x kawen la aku kang..ngeh..ngeh..ngeh..


**sesi bersenam & breafing**


**rehat jap & top up minyak kat R & R Tapah**


**makan time**



**memang boleh tahan sedapnye..perut pon mmg tgh kebulur**


sampai je ke Cameron Highlands ni..makanan dah pon tersedia..perut plak mamang tengah kebulur mase tu..sekitar jam 12 t.hari kami da sampai ke sana..memang btol2 masa untuk makan..walau pon saling tidak mengenali antara 1 sama lain tapi bila dah dok semeja..sekejap je dah mesra..aku x berani makan lebih sangat..takut tkeluar balik je isi perut..

**gambar kenangan bersama abg k**


okey..lepas je makan..semua bikers2 bergerak menuju ke strawbery farm..xde yg best sangat pon kat sane..buah pon baru je lpas dipetik..aku hanya sempat beli beberape paket buah strawbery sebagai ole2 untuk family,key chain untuk kengkawan n dapat la rase aiskrim..memang sedap..aku balun sorang2 je sbb abg k x berape nak minat.. seb baik ade bag sandang..bole la wat isi ole2..kalau x..balik tangan kosong je la..






**jemput makan..**


dalam setengah jam je kami berada kat strawbery farm ni..lepas tu terus gerak ke ladang teh di brinchang..yang x bestnye..x dapat nk singgah kat semua destinasi yg menarik..maklum lah kami pegi secara berkumpulan kan..mane lah boleh nak berpecah..lagi pon ini kali pertama aku & abg k joint konvoi ni..kebetulan aku memang teringin sangat nak ke Cameron Highlands ni..kali terakhir pon mase form 6 dulu..rindu sangat2..



**tada..abg k tersayang**

**sebahagian bikers2 yang joint konvoi ni**


cuaca memang x baik sangat mase tu..sedih sangat..sepanjang perjalanan pulang..kami kesejukan & kebasahan.hujan turun mencurah-curah..pastu x leh la bawak laju2..ikut plak jalan lama..memang menggerunkan sangat2..sampai je penghabisan selekoh2..kami berkumpul untuk pastikan bikers2 semua selamat turun..saat paling menakutkan bila motor abg k wat hal..seb baik ade marshall n mekanik..tapi rase2nye mator abg k meragam sebab minyak x mencukupi..tu yang sempot tu..ngeh..ngeh..ngeh..


banyak lagi nak story tapi mase x mengizinkan..sebelum aku mengakhiri penulisan ini..meh aku tayang sket wajah abg k..kali ni muka abg k x ketat..siap senyum lagi..manis gak wajah kesayangan hamba ni erk..ngeh..ngeh..ngeh..sila jangan muntah okey..

**hensem x kalau abg k senyum**

k la sekian dulu untuk hari ni..esok aku sambung lagi dengan entry baru..

sekian..

**W.A.S.S.A..L.A.M**

5 comments:

NURUL said...

wow moto besar tu roy

~ thalhazlin ~ said...

wow! roy! bestnya ikut convoy cam ginih. sepanjang hidup kite, teringin sangat tapi tak ada rezeki lagi. heheh.
roy, camana persiapan kawen, nanti jemput kite ek. InsyaAllah.. :)

khairulhaya said...

NURUL:
xde la besar mane nurul..tp bole kot sekadar utk memenuhi impian roy & abg k..

~thalhazlin~
roy dulu pon mcm thalha..teringin sgt nk joint..alhamdulillah..sudah pon tlaksa impian yg 1 tu.nnt ade rezki bole la joint the club..mmg enjoy..
psiapan da thenti sementara waktu ni..insyaallah roy akn jemput punye..

dialicious said...

bestnye abg k pakai motor apa?seronok tgk convoy superbike ni..tp naik bkt cameron..aiyoyo~

khairulhaya said...

dialicious:
ala..nk cakap pon segan..abg k pakai kawasaki ninja 750cc je..tu pon second je..x bape nak mampu la pakai motor baru..

Blog Widget by LinkWithin