CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, May 27, 2009

Jiwa kacau.. sebAb Aku dA LapAr!!!

Tolong!!macam mane aku nk wt keje ni..perut aku da mule berkeroncong pg2 bute mcm ni.jiwa tergenggu beb,mane x nye..ptg smlm sblm balik keje aku pakat ngan budak2 ofis nk masak n bawak makanan utk makan t.hari nnt.idea ni dtgnye dr miza(yg dok kt blkg aku ni)..

Maka mlm td bmula la misi menyelongkar dapur,tengok ape yg bole aku masak..tp hampeh xde yg menarik..last2 aku nmpak kentang.ape lg aku goreng n buat sambal..siap sudah 1 menu.kebetulan cili api ade bnyk stok,belacan pon ade..maka terciptala sambal belacan yg tsgtla kaw2..pedas seh.sblm masuk tido..aku masakla nasi..jadik xde la aku kelam kabut pagi ni..tinggal panas2kan je..huhu..

Dan pagi ni,bile sume da dtg..maka ade la mcm2 lauk.jeng3..mcm2 ada..
  • Sambal belacan
  • Sambal kentang
  • Ikan talapia goreng belada
  • Ikan pekasam..(yum3)
  • Ikan bawal masak kicap
  • Taugeh goreng
  • Telur masak lemak cili padi
  • Timun(aku baru beli pg td)
  • Dll(yg lain aku xpasti)

Tu je yg aku tau menu utk t.hari nnt..yg lain aku xberani nk tgk..silap2 xsempat t.hari aku da balun dulu kt pantry sorang2..hak3..mcm mane ni,xsenang duduk aku wt keje..asyik mjeling paper bag yg berisi lauk pauk tu je n asyik telan air liur..miza lg la xbole thn..mane xye..die lg la mengadap mknan tu..wahai masa cepatla kamu berlalu..x sabar nk tunggu kol 12 ni.emm..xlupe gak air cincau yg aku bancuh mlm td.mmg mbuka selera btol la..seronok klu sesekali bkumpul n mkn ramai2 ni..x caye korang leh la cube kt ofis korang erk..slmt mcoba!!!

2 comments:

Blackroses said...

wuarghhhhhhhh...tak dapt den join korang...klu aku masih di YK2, mesti aku dah bawk sup kaki ayam...hahaha...

khairulhaya said...

yela jijah..td pon tgh mkn2 tu teringat jijah..
klu jijah ade mesti da bwk sup ceker tu..sedapnye..
len kali kite mkn kt luar erk..mane lg klu bkn kt tepi shell tu..rindu seh..

Blog Widget by LinkWithin