CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, July 29, 2009

PERIHAL HANTARAN

Hallooosss..ini hari aku mahu bercerita tentang hantaran..aku sememangnye sudah ade tema n kaler untuk hantaran mase aku nikah nanti n kaler yang ku pilih ini x mungkin akan berubah..pendirian aku TETAP!!susssah kalau x tetap pendirian ni..kejap2 mahu bertukar kaler n tema.bagi aku menyusahkan je..buat pe nak semak2an kepale pk pasal kaler ni.



untuk hantaran mase nikah nanti aku da decide mase tunang dulu lagi..aku mahu gune kaler yang soft sahaja memandangkan hantaran mase tunang dulu aku da gune kaler yang garang.mase tu tema aku berkonsepkan epal hijau n epal merah.ilham dari hantaran erra n yusri dulu..meh sini aku tayang sket gambar hantaran aku dulu erk..

31 berbalas 23 dulang hantaran..


banyak gile kan hantaran aku..mcm semak je.tp nak buat mcm mane kalau ramai sedare,jiran n kawan da bg kat kite.target aku cume mahu 21 berbalas 19 dulang je..hantaran belah lelaki agak biase2 sgt je..tu pon naseb baik ade 4dulang yang aku tempah kt kedai gubahan hantaran..kali ni aku nekad mahu bikin sendiri hantaran kedua-dua pihak mengikut kreativiti n idealogi aku sendiri.ngeh..ngeh..ngeh..pastu aku bilang la kat belah lelaki hantaran tu semua adalah ditaja oleh kengkawan aku..kompomla segala tray2 yang aku beli tu bole dpt balik..aku bukan buruk siku ok..tp sayang plak..da berhabis duit aku beli itu n ini..baik aku jadi kan hiasan je kat rumah mak aku..ngeh..ngeh..ngeh..jahat aku nih..ape bole buat..

ok..berbalik soal hantaran..aku decide mahu kaler pink(soft+dark pink)..tray n bakul aku mahu gune warne putih yang ala2 inggeris tu..meh sini aku tayang lagi gambar untuk tatapan korang erk;






**gambar sekadar hiasan..pinjam jap erk..**


gambar kt atas ni antara hantaran2 yang sangat aku dambakan..korang rase dapatkah aku merealisasikan impian aku nih..sila doakan erk..aku mahu guna tray putih yg berisi coklat n sangkar burung juga harus berwana putih n aku mahu juga meletakkan patung burung kaler putih sebiji mcm kt dalam gambar tu..boleh x erk???sila kongsi pengalaman ngan aku ni erk..saya budak baru belajar..kalau salah sila la tunjuk ajar ya...


tu kisah hantaran dari pihak pompuan..untuk belah pihak lelaki aku da decide mahu guna kaler cream..segala bakul or tray yang digunakan haruslan menggunakan kaler coklat..barula kontra kan..kalau hantaran pink td aku mahu bubuh burung untuk hiasan,manakala untuk hantaran cream ni aku nak letak sang rama-rama sebagai pengaja hantaran ni nanti..tp bukanla rama-rama hidup tau..hak3..layan lg antara gambar hantaran aku aku berkenan sgt tu erk..





**pinjam lagi gambar ni yea**

aku sekadar berangan n mengharapkan yang terbaik pada hari bersejarah aku nanti..pastinye sume bakal pengantin pon punye impian mcm aku ni kan??kepada otai2 yang da kahwen tu sila la berkongsi ilmu n komen kt aku erk..x pon kepade sesape yang nk let go tray putih yang aku idamkan tu sila la bagi diskaun sket..ngeh..ngeh..ngehh..aku budget untuk hantaran ni nanti cume 7 berbalas 5 dulang sahaja..x pon 9 berbalas 7 dulang..cukup x kalau aku budget rm2000 untuk beli segala barang hantaran tu erk..termasukla dekorasi pada hantaran tu skali..sila beri tunjuk ajar ok..TUNJUK AJAR KU SIFU!!!


Doakan aku berjaya dengan misi hantaran ni nanti erk..bole kah aku mendeko sendiri hantaran bagi kedua pihak..sila nantikan saat itu..

8 comments:

Dayu said...

banyak betul hantaran tunang kamu roy
harus penuh satu rumah
tapi sbb org yg nak taja kan
terima la ngan hati terbuka..

pink?? iye.. sgt best hantaran pink
soft je..
memenuhi konsep pernikahan yang penuh syahdu

khairulhaya said...

tu la dayu..rezeki x baik nk tolak kan..klu nk tau klu majlis btunang kt kg roy ni mmg bnyk hantarannye..kadang ade yg cecah sampai 40 dulang..memang gile..tp bnyk makanan la.

ok x pink tu dayu?ok kan..pernikahan itu kan satu ikatan yg suci..jadi harusla memilih kaler2 yang soft..suci n murni..

~ thalhazlin ~ said...

hi khairulhaya. thanks link my blog. saya link ur blog as well okie. wah! banyak betol hantaran awak. hee. meriah betul tuh. ;p

khairulhaya said...

thalhazlin:

slmt terjah blog saya erk..sebenarnye ade kisah gak nape hntrn tu bole jd bnyk mcm tu.sedikt salah faham..biase kan harusla sebelah pompuan lebih dr lelaki hntaran tu.yg akak roy ni da salah faham,tu yg die tmbah n bungkus mknn2 kt dapur utk hntaran.hak3..mende la kan..

sungguh merepek..taubat pasni utk nikah hantaran adalah sperti yg roy n tunang da decide..

~ thalhazlin ~ said...

hahaha! kelakar lah jadi gitu. tak pe.. pihak lelaki pun musti lagi suka banyak makanan. sejarah tu.. hantaran banyak. okie. nanti post taw gambar hantaran kawen awak kelak. hee ;p

xora said...

Roy, persoalan tentang white english tray tu saya dah jawab kat blog saya, tapi saya nk paste kat sini gak :P

Saya beli white tray tu kat Nilai 3. tengah sale, dapat 20%.. dia daa 3 size, kecik, sederhana dan besar. kecik rasanya dalam 19.90, sederhana dalam 22+ then paling besar dalam 27 rasanya. tapi lepas diskaun, dah dapat jimat! :) beli skrang la, sebab masih tgh sale kan?

sangkar burung tu, kawan saya kata dia beli kat Semua House KL. Saya pergi nilai 3 pun ada, tapi banyak yang kemasan tak cantik. ada yang kayu2 dah patah, jadi saya tak jadi amik. ahad ni pun nk gi semua house nak tengok kat sana.. kawan saya kata, dia beli kat kedai sebelah watson dalam semua house!

diyanashukor said...

waaahhh..bnyk nye hantaran..mmg bnyk kene deco tuh....teruskan usaha anda...hihi..

khairulhaya said...

thalhazlin:
mmg kelakar klu mahu di ingat kembali.gile je rasenye.nnt roy akn buat entry ttg kisah pertunangan roy dulu.mmg sadis..tunggu k..

xora:
time kasih bebanyak atas kesudian mahu berkongsi info dgn roy.amat dihargai..klu xora ade terjumpe sangkar burung yg putih tu cecepat bg tau roy k..

tq..i love u..hihi

diyanasyukor:
kak..thanks ya sudi coment n terjah blog roy.kusut..musut n berbusut kepale roy mahu deco hntran sebanyak tu.poket pon rabak.hak3..harap sejarah itu tidak berulang lpas ni..

thanks sekali lg erk..rakijn2 la coment lg erk..

Blog Widget by LinkWithin