CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, September 30, 2009

HADIAH UNTUK WENNIE(^_^*)..

WIIIIHHHUUUU!!!!

Hai..bertemu kembali di entry baru..x tau mau bikin cerita ape untuk ini hari..cume nak berkongsi berita gumbira,ingat lagi entry aku yang lepas x?tentang suprise hadiah dari opismate n kawan baik aku yang berbangsa cine si wennie tu..



**pssstt..ni la wennie..**


sebenarnye bithday wennie isnin yang lepas bersamaan 28 sept tapi aku blur sebab x tau mau hadiah kan ape?penin..penin..kebetulan ari isnin tu aku ke pekan meru bersama ms ng n miza untuk membeli narita..ternampakla sepasang kain kaler merah..memang cantik.lagi pon kan orang cine suke kaler merah..tapi aku x beli pon..


udahnye aku terbayang je kain tu..last2 tadi rehat aku keluar jap pegi pekan meru membeli kain tersebut untuk dijadikan hadiah buat wennie..lagi pon esok dia da cuti sebab nak balik Sarawak..nak bagi isnin minggu depan macam da lewat sangat kan..basi plak kain tu nanti kalau simpan lame2 kan..ngeh..ngeh..ngeh..

**ni la kain yang aku cakap tadi..merahnye mak ngah...**

masuk je opis..cepat2 aku bungkus..tu pon dengan bantuan miza.sedang leka nak potong pembalut hadiah tu..dengan x sengajenye..aku TERGUNTING sedikit kain tu..arrrggghh tidak..bile check2 balik..bole diselamatkan lagi kot..bergantungla pada si tukang jahit tu nanti..rasenye bole lagi kot, lagi pon bahagian tepi yang tergunting..

yang bestnye..aku da bungkus ngan pembalut hadiah..aku bungkuskan lagi ngan plastik sampah yang hitam tu(yang baru lagi okey)..ngeh..ngeh..ngeh..saje jek nak bagi surprise..sampai lupe nak amik gambar.pastu aku kaw team ngan kawan dia..kalau wennie pegi tandas cepat2 inform.nanti bole curi2 pegi tempat dia n letak hadiah dalam drawer dia..n misi berjaya..

x sampai 1/2 jam wennie da kol aku..hak3..seperti yang di jangka memang dia terkujuz..bestnye..yang best lagi dia teruja ngan hadiah tu n cakap x leh terima..sebab x balance ngan hadiah yang dia bagi ari tu..aku tau brooch yang dia bagi ari tu x la mahal mane..tapi wat pe nak nilai macam tu kan..selame ni pon dia x pernah berkira ngan aku..

saje bagi kain tu..aku cakap.."nanti bole la pakai mase saya kahwen.."aku memang suke tengok amoi2 nih pakai baju kurung n kebaya..sweet sangat.lagi2 kaler merah..memang ong..x pon bole pakai time tahun baru cina nanti..wennie pon x sabar nak tempah kain tu..huhu..bestnye bile orang menghargai pemberian kite kan..

sekian dulu laporan untuk hari ni erk..esok2 aku update lagi la..nak setlekan report2 aku nih dulu..maklumla esok da awal bulan..

chau shin chi

**T.A.M.A.T**


2 comments:

NURUL said...

hehehe kain tu suruh winnie wat baju kurung mesti cute dia pakai baju kurung :)

khairulhaya said...

hai nurul:
da lame x layan blog nih..
yela..memang suruh dia buat baju kurung..dulu dia ade pakai gak baju kurung..memang cute pon..:p

Blog Widget by LinkWithin