CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 06, 2009

SESAT DI KUALA LUMPUR..

Hai..


Salam bertemu kembali setelah beberape hari menyepikan diri..kebelakangan nih agak sibuk sangat sampai x sempat menjenguk blog sendiri..semalam plak aku cuti sebab nak hantar ayah or bapak aku ke HKL untuk temujanji..



so..ari ni mau lepaskan gian untuk update sesuatu yang baru..rinnnnduuuusangat kt blog nih..mengalahkan rindu aku pada abg k..


semalam..pertama kali memandu sendiri ke KL..biasenye aku cume menjadi penumpang or pembonceng je..so cume tunjuk arah jalan je terutama pada abg k yang memang x tau jalan ke KL..bukan x tau tapi memang x suka amik tau..semuanye diserahkan pada aku..



perjalanan pegi ke KL agak selesa tanpa sesat pon..best je..terase diri macam teror je..ngeh..ngeh..ngeh..sampai je kat HKL..wah,mau giler rasenye nak carik parking..terpusing2 aku nak carik parking..badan pon sudah mula berpeluh..bapak n adik sudah aku turunkan dulu sebab x moh diorang jalan jauh..biarla aku yang keletihan..



sebab da penat n jenuh menunggu..maka aku selitkan je sang kancil akak aku tu kat 1 sudu tparking kete tu walau pon menyedari akan menyusahkan kereta satria depan aku tu nak keluar..niat hati mahu meninggalkan 1 note supaya menghubungi aku kalau nak keluar..carik pen xde..kertas lagi la xde..bile di pikir2 kan balik ade buruknye mennggalkan no tepon aku kat pemilik satria tu..maka aku tinggalkan je kereta aku kat situ..lantakla..



hampir 3 jam menunggu bapak aku..sampai terlentok2 aku menahan mengantuk..keluar je da hampir 12.30pm..samapi je parking..tengok satria tu dah xde..tapi yang tinggal hanya 1 note kecil di viper kereta yang tertulis :-

**eh..ni date hari jadi aku..kebetulan**

**bile terbalik kan note tu..tada..***

hak3...aku da pecah perut bile bace note tu..awak lemb..dia maksudkan aku lembu erk..hak3..nampaknye pemilik satria tu memang marah giler kat aku..maaf erk..bukan sengaja aku nak parking macam tu..da la kat belakang note tu ade tarikh lahir aku n setahu aku..aku memang lahir tahun lembu pon..haihhhh..memang kebetulan..

pada pemilik satria tu..sila maafkan aku erk..balik tu terus ke IPR,di bulatan Pahang untuk mengambil temujanji seterusnye..keluar dari IPR tu yang aku sesat..aku malas nak u turn balik maka aku ikut arah sentul n batu caves..bile teringat balik..sebelum ni pon aku ade melalui jalan tersebut tapi mungkin da tersalah simpang..aku da salah jalan..kebetulan aku nampak signbord JALAN IPOH..maka aku ikutkan arah tu..malangnye lagi aku tersalah simpang n menghala semula ke jalan pahang nak ke HKL balik..udahnye sampai di trafick light jalan pahang aku u turn n balik menghala ke kepong..selamat...

khamis nih..akan ke HKL semula..kali ni bole bawak mak sekali..da terlanjur cuti..boleh la berfoya2 jap..bile lagi kan nak bawak mak n bapak aku nih jalan2 makan angin..ngeh..ngeh..ngeh..

okeyla..waktu rehat da nak habis..maka berlabuh la sudah tirai entry untuk hari nih..

sekian..

**T.A.M.A.T**

6 comments:

NURUL said...

kelakarnya roy. nasib pemilik keta satria tu tgglkan note tak buat apa2 kat keta kancil akak awak tu roy.

dulu nurul penah lg teruk keta nurul kena calar. ada org tak puas ati. rasanya parking betoi tp sapa tah yg sakit ati calarkan keta nurul tu dah laa keta baru kuar dh dpt calar2. hehehe.

khairulhaya said...

hak3..memang kelakar..pastu roy check gak mane tau ade kesan calar..seb baik xde..

pas cite ngan akak roy,mybe dia cakap pemilik tu perempuan india kot..sbb org india mmg suke ckp lembu..agaknye la..

esok kene pegi hkl lg,x tau senang or susah nk dpt parking..

kesian kete nurul..baru kuar da ade org calar..ala kes jealous la ni kan..

~dARlee zURiS~ said...

hehee..blh pulak camtu ek
haah.nasib baik kete roy tak kena apa2
tp kalu zuris,mmg berbakul2 lah tuan punya kete yg blocking tu kena maki
hehee...sila jgn blocking kete saya ye ;P

khairulhaya said...

~darlee zuris~:
hai mumy zuris..tu la seb baik kereta kancil akak roy u x cedera..kalau x roy la yang parah..hak3..

klu kete roy yg kene block pon..jgn kan nota kecik mcm tu..mau roy buat esei n letak kt kete yg block tu sbg amaran..hak3..

pandai kan..kite block kete org bole tp org blok kete kite x bole.. x adil betol la..

Siti Hajar said...

marah betul satria tu..hehe

khairulhaya said...

siti hajar:
alamak..lupe nk reply comment kt hajar..
yup..memang marah pon,seb baik dia x calarkan kereta akak roy tu..

Blog Widget by LinkWithin