CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, September 04, 2009

-:MASIH ADA JODOH ANTARA KAMI:-

Assalamualaikum..


Alhamdullilah..hari ni mood semakin pulih..kepala sedikit ringan..tidak lagi dibebani dengan keje2 n report2 yang sangat memeningkan kepale nih..huhu..lapang rasenye..

HIP..HIP..HOOORREEEYY!!!!


sebenarnye selain masalah keje yang menghantui pikiran aku..hubungan aku ngan abg k juga sedikit bergelora..adatlah setiap hubungan itu kan pasti ade pasang surutnye..macam air laut..sekarang da kembali tenang..tiada lg ombak yang memecah pantai..eh!!ape yang aku merepak kan ni..nape lak laut pon terbabit dlm entry aku nih..

malam tadi keadaan sedikit tegang..sampai aku mahu memutuskan hubungan.bukan sengaja tp mungkin terlalu ikiutkan hati..mane mungkin aku sanggup berpisah dgn abg k.x kan mau di sia2kan hubungan yang sudah terjalin sekian lame.tapi itu perangkap aku jek.aku tau x mungkin abg k akn lepaskan aku..sayang dia kat aku nih..

seperti yang aku duga n agak..x sampai 15 minit abg k pon muncul kt rumah aku tanpa di undang.aku pon ape lagi..cepat2la mulakan lakonan..pura2 la kemas barang yang pernah abg k kasik kt aku dulu..gambar2 pon sume aku kumpul dlm kotak..ngeh..ngeh..ngeh..hebat x lakonan aku???

bukan sengaje okey..saje nak menduga..sape suruh marah2 aku..kan aku da menangis.alang2 menangis..aku saje la uji abg k..aku pon pasrah kalau bukan jodoh aku n abg k..masuk malam tadi..da dekat 14 ratosss kali aku minta putus..tp x berjaya..ini lah yang di katakan jodoh..



x sampai setengah jam..setelah berdebat n meluahkan isi hati yang da lame terpendam..maka hubungan kembali pulih..da alang2 abg k ade..aku suruh try baju melayu yang da siap ditempah..nak pastikan sama ada longgar or ketat..tp ternyata..memang da semakin membesar abg k nih..meh sini aku tayang sket erk..


**sori erk..abg k memang suke buat muka ketat macam nih**


yang aku peliknye lagi,sume tang lengan yang ketat..aku warning kat abg k..pasni da x yah nak gatal2 pegi gym lagi.nanti sume baju da x muat.pastu aku cakap.."kalau baju melayu ni da x muat biar ayang je yang pakai"nak tengok aku pakai baju melayu..meh layan lagi..ini keje gile aku malam tadi..sengal je..ngeh..ngeh..ngeh..

**sengal je..seb baik longgar..kalau x..**


huhu..rumah sedikit bersepah..dalam proses kemas kini..lagi pon misi mengecat masih belom siap sepenuhnye..harap maklum.nampaknye misi mau berjimat x berjaya..konon x nak beli or tempah baju melayu abg k time nikah nanti.aku ingat nak suruh abg k pakai baju melayu yang aku bagi time tunang dulu tu je..tapi nak buat macam mane..da x muat la plak..


**baju melayu yang aku maksudkan**

lame gak abg k kt rumah aku..baru nak suruh balik..tibe2 abg k tanye masak ape hari ni yang?alamk..ni yang malas ni..yang ade pon kompom abg k x makan.udahnye bukak fridge.amik je ape yang ade.mujur ade ayam n telor.jadik..aku goreng telor dadar n abg k goreng ayam..susah kalau orang gile makan ayam nih..kalau lauk ikan da x nak makan..2 pinggan gak abg k balun malam td..kasihan..lapar barang kali..

sekian dulu la coretan untuk hari ni..da nak balik pon..jumpe lagi hari selase la erk.jadi aku ucapkan selamat bercuti pada yang bercuti sampai hari isnin..yang bekerja..sila la jalankan tanggungjawab anda sebagai pekerja okey..

**W.A.S.S.A.L.A.M**

6 comments:

modusoperandi111209 said...

slm
awk, pasni jgn gaduh2 dh. bile dh berbaik semula.. abg k awk jd lagi berselera untuk makan..tmbh2 bile org tersayang yg masak. lagi lah suke die..

xmo fight2 lg tau!
;)

lovely2gether said...

hai roy ;-) haha..sama la..encik b sy pon tak suka makan ikan..klu sebut je ayam meloncat2 suka haha..klu roy nak tau kan, hari tu pun sy baru lepas bergaduh dgn encik b tau.. (pstt..ni rahsia kita dua je tau..hehe) dah macam drama dlm tv bergaduh pastu nangis2 kat pavilion..org sume tengok..memang gaduh teruk sampai rasa takmo kawen ngan dia..hehe..org lelaki ni klu nak tengking mmg tak hingat! ikut suka dia je..puncanya sy lambat 15minit sbb jalan jam..huh!

Nurulhuda|Adlie said...

my god! 14ratus kali mintak putus, takut la dengar.. hehe, in the end bukan main baik lagi, siap try baju, masak2, makan2..

good to hear everythings is ok now..

samala i pun tergila2kan ayam, kalau ikan sukar sikit nak makan..

~ thalhazlin ~ said...

uhu. permainan bahaya la wak..
neway, happy u guys dah baek cam biasa.. ;)

khairulhaya said...

modurespandi111209:
hai awak..sori erk lmbt reply comment..maklumla cuti lame.
errmm..xjanji la pasal gaduh2 ni..kadang tetibe je dtg mood nak gaduh..
abg k tu mkn x cerewet janji namenye ayam..berselera la dia..

lovely2gether:
hai nurul:p..same je kan naseb kite nih.lelaki ni mmg..kalau kite yg salah bukan main lg dia tengking2 kan.tp kalau dia yg buat salah..hamboi..tu baru sket tu roy kene kan dia..hihihi..sape suruh wt roy nangis kan.baru ugut nak putus..tau pon takot..
cita rase abg kite ni same je kan..klu ikan..mmg x nk mkn pon..memilih kdg2 tu..sabo je tp klu ayam..x yah tanye,terus je nk mkn.pastu btambah2.
hei..x sangka kamu ni pon kelakar gak orgnye erk..

khairulhaya said...

Nurulhuda:
hahahhh..amacam..best x ayat roy..14ratos kali..biase la klu baru baik gaduh mmg mcm tu.mcm mule2 becinta dulu je rasenye.time tu mntk ape pon dpt..hahah amik kesempatan la plak erk..

ramai gak yg tgila2 kan ayam ni kan..roy pon suke cume klu hari2 tu jemu la.tp abg k hari2 pon xpe:p

~thalhazlin~:
bahaya??mmg bahaya..tu baru amaran je tu.ala saje je gertak..tp mmg da bnyk kali pon nk putus tp mgkn mmg da jodoh kami..harap2 bpanjanganla hendaknye..

moga hubungan kalian semua pon bahagia utk selamanye..adatla org btunang ni mmg bnyk dugaannye..so sabar je la erk:p

Blog Widget by LinkWithin