CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, September 14, 2009

REZEKI BULAN RAMADHAN..


Alhamdullilah atas rezeki yang Allah da beri..



hai..salam bertemu kembali di hari ke 24 kite berpuase..sekejap je kan mase berlalu..lagi bape hari je lagi nak menyambut lebaran.pelita pon da mula dipasang..mercun ..meriam juga sudah berdentum sana sini..meriah je rasenye..lagi2 yang dok kt kampong mcm aku nih..terase bahang lebaran itu.banyak rumah yang sudah bertukar wajah n kaler..perabot juga berganti dgn yang baru..berlawan2 plak pasang pelita..aih..macam2 ragam manusia bila raya menjelang tiba..mula la membazir beli itu n ini..





yang pastinye kt rumah aku semuanye mcm biasa..1 or 2 barang je yang berganti.tahun dpn insyaAllah akn banyak yang berganti baru.nampaknye da lari dari tajuk entry ni..maklumla excited nak raya da ni.klu bole biarla raya ni cepat berlalu sebab duit da mengalir mcm air...wwwuuuaaarrgghh..lg merisaukan bila compeny dgn baik hati nak bg gaji awal sebanyak 70%.aku takut hujung bulan karang akan jatuh muflis aku nih..



berbalik pada tajuk entry..




bulan ni rezeki sgt murah..mane x nye..Pn.HOD merangkap boss aku..telah bermurah hati belanja berbuka puasa untuk semua anak buah dia pada jumaat lepas pada tanggal 11 sept 2009.rasenye ni baru pertama kali dia belanja buka puasa.biasa awal tahun tu rajin la dia belanja makan.kalau x kfc..pizza je la.baik kan boss aku nih.


maka pada hari tersebut ada la pelbagai jenis juadah.antaranya:-

  • KFC
  • NASI LEMAK
  • SATEY
  • OTAK-OTAK
  • POPIA
  • ROTI JOHN
  • BUAH TEMBIKAI
  • AIR TEBU & SARSI

**gambar ni je yg tinggal..yg lain da terDELETE...**

aku just minum ait tebu n nasi lemak sahaja.kepala sedikit pening..x larat nak makan bile tengok ade macam2 makanan.bile pandang KFC tu teringat kt abg k..maka aku simpan bawak balik n bg abg k je.kebetulan aku pinjam kereta abg k..maka aku bg la KFC tu pada abg k.aku nih mmg x bole mkn makanan fav abg k tanpa abg k disisi aku.kompom aku simpan untuk dia punye..



yang best nye lagi..ade kezzzuuutan untuk aku..memang x duga pon(sebenarnye bkn aku sorang je..ade lg 3 org).pada malam tu Pn HOD buat pengunguman nak panggil 4 org yang paling popular kt department kami.sedang mahu memanggil nama ke 3..masing2 tertanye2..aku pon sebok la dok usik mamat sorang ni.kononnye nama dia yang bakal naik.tup2 nama aku yang di panggil.wallawei..malunye aku..

**alamak..gambar x clear la..sori erk**

sedang kami yang ber 4 td dipanggil kedepan..tiba2 datang kawan aku 2 org ni bawak kek..owh..rupenye mereka buat birthday party untuk kami.sangat terharu..air mata sedikit mahu mengalir tp ku tahan juga.terharu beb..walaupon birthday aku lagi 3 hari nak raya..kali pertama potong kek beramai2.aku sorang je plak tu gadis sunti..ngeh..ngeh..ngeh..



dan yang paling best..hari rabu nih akan ada lagi jamuan berbuka puasa secara berjemaah..rezeki..rezeki..big boss sgt baik hati mahu buat jamuan buka puasa untuk kami yang beragama islam..da 3 tahun berturut2 jamuan buka puasa di adakan..bagus kan compeny aku nih..hak3..puji compeny sendiri.


**team logistic**


okey la..sekian dulu untuk hari ni..keje sedikit melambak..kang x siap plak.esok aku sambung lagi entry baru erk..chau shin chi..


**W.A.S.S.A.L.A.M**

3 comments:

~ thalhazlin ~ said...

uish. tak lupa gak abang k suka makan ayam.simpankan lagi untuk abang k cayang ekk.. so sweet. hee. hum. bestnya, bos wat suprise beshday! ;)

NURUL said...

banyaknyer makanan. baik betoi boss roy kan? :)

khairulhaya said...

~thalhazlin~:
ngeh..ngeh..ngeh..
biasela.klu roy mkn kfc tanpa abg k mesti roy t'pk je ape la agaknye abg k tgh mkn erk..

tp abg k blom tentu ingat roy time dia mkn..maklumla bkl jd isteri dia..so kene la prihatin n amik berat sket..hihi..

NURUL:
tu la namenye rezeki..tu baru bos kecik je belanje..esok ade lg jamuan.menu pon lg best2.murah rezeki tahun ni..

Blog Widget by LinkWithin