CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, September 10, 2009

SELAMAT TINGGAL GIGI BONGSU..


WUUUAAARRGGGHHH!!!


Salam bertemu kembali setelah cuti seharian semalam..bukan cuti tp mc..sedihla..gigi aku x dapat diselamatkan..doktor bilang memang da rosak..so kene cabut..

kisahnye bermula pada hari selase lepas..aku halfday..otw balik aku kol abg k ajak pegi klinik gigi di Meru,klang.tp sayang sbb sampai je klinik da tutup.bukak pon kol 5.last2 cari klinik lain kt Meru tu gak.maka jumpa la klinik yg kt bawah ni:-

**tada**

menggigil kaki nk jejak klinik ni..mase menunggu..ade patient kt dlm..budak pompuan lingkungan 5 tahun.aku dgr je bunyi mesin2 kt dlm tu..batambah sakit n kuat denyutan kt gigi aku nih.budak pompuan tu keluar je nangis2 sambil di dokong oleh si ibu.aku cume pesan kt abg k sebelom aku buat pemeriksaan gigi.."andai gigi ayang da kurang 1..sudikah syg menerima ayang apa adanya?n lagi 1..kalau ayang nangis..abg tolong dokong ayang mcm akak tu dokong anaknye erk" hahahhhah..saje je melawak sbb nk hilangkan rase gemuruh n takut..seperti yg aku duga n jangka..abg cume cakap"ngade-ngade la"..

check punye ckeck..doktor bg tau gigi aku da rosak..dia bg ubat dulu n sabtu baru cabut..sabtu??lame tu..yg bestnye aku dpt mc utk esok harinye..smlm la maksud aku.balik tu abg k ajak turun KL..jumpe kawan dia kt Keramat tp sbb cuace mendung kami patah balik.sampai traffic light Kapar..abg k tanye aku nk pegi mane..mgkn abg k x puas hati kot..lg pon minyak da isi penoh.last2 aku ajak gi Alam Sentral..hajat hati nak pegi kedai bunga Romantika je..ngeh..ngeh..ngeh..pssstt..ini secret tau!!

banyak mende best aku jumpe..maka idea dtg mencurah2..nak tgk aku jumpe ape jer..meh layan gambar yg aku da snap ni erk:-

**ni je hasilnye..yang lain x sempat nk snap sbb abg k da ajak balik**


aku paling suke rose pink tu..kene dgn tema hantaran aku nnt..misi akan di mulakan selepas raya tp x la sekaligus beli semua..parah la aku nnt.dah lepas tu x tau nk tuju kemane..nk makan..puase la plak..maka kami lepak di dataran Shah Alam jap untuk membuang mase..



**da lame x merempit** **abg k yg tgh bosan**

sakit2 badan aku naik motor tu..abg k plak menggila bawak motor tu..macam nak mati je aku rase..ingat KL MENJERIT ke..addoooii..tp kami berdua mmg gilakan moto berkuase besar ni..dulu pon aku pernah berangan nk beli..tp x kesampaian..da lame x merempit..akhirnye dpt lepaskan rindu.konon nk buka puase di Mc D yg kt are tasik Shah Alam tu tp mase bnyk lg..last2 kami buka puasa di Setia Alam..

**x lengkap rasenye tanpa ayam goreng**


selera x berape ade memandangkan gigi masih terase sakitnye..ini kali kedua kami berbuka puase bsama tahun ni..maka kene la telan ubat sampai 4 biji.yg bestnye ubat tu pon kaler kuning n putih.bagai merestui tema yg aku pilih je untuk majlis walimah aku nnt.malam tu dpt tido dgn lena..Alhamdulillah..yg kelakar nye abg k msj aku "syg da ok ke?ubat da makan blom?mesti da x sakit sangat kan sebab abg da bawak ayang jalan2 naik moto td"ape2 je la tunang aku ni..saje nk bagi aku tgelak sebelom tido..


memandangkan aku dpt mc maka aku ke klinik Kuala Selangor..time tu gak doktor ckp nk cabut..maka selamat la duit aku.kalau buat kt klinik yg di Meru tu kompom rm50-70 habis..lg best doktor ni..siap check 1 persatu n siap buat appointment untuk aku lepas raye nnt sbb gigi aku sudah ade yg berlubang..bagus bukan??

**sedang menahan kesakitan**

aku cume sendirian tanpa abg k menemani..lagi pon pagi2 mcm tu abg k masih tido..jd x nk la aku mengganggu.cume da balik tu aku singgah ke rumah kakak abg k..kami cume berjumpa disane sebelom abg k ke bengkel..

okey la..sampai sini dulu..keje pon melambak ni..baru x datang sehari..meja da mcm tong sampah..berselerak sungguh..

sekian..

**W.A.S.S.A.L.A.M**

7 comments:

k|ree said...

gigi bongsu kita...malu2...tak mau kuar..sikit2 je tumbuhnye...rasa sakit tue...dah berbulan..baru rasa balik..tapi,tetap tak abih2 tumbuh lg...haishhh...

syanaim said...

::awk..org klang gak ker?sama lah kita..org meru..hahahha..nice blog..keep in touch::

khairulhaya said...

k ree:
ala malunye roy..org lain baru nk tumbuh gigi bongsu tp roy baru setahun tumbuh da kene cabut..

nk tumbuh sakit..nak cabut lg la sakit..

syanaim:

hai awak,salam pkenalan ye.roy org kuala selangor..keje kt sementa.delat ngan alam perdana..nk gi meru pon dekat je..len kali bole jumpe erk..

Love Lavendar said...

hak3...bkn alam perdana la..aman perdana..alam perdana tu kt area puncak perdana...alahai ciannye die...g klinik dr lee cabut gg x sakit... tp biasela swasta...mestila mahal...ape2pn selamat berhari raya...maaf zahir batin...klu ada terkutuk ke..tergosip ke mohon di ampun ya buk...raya jemput ke rumah...

khairulhaya said...

love lavendar / jijah:
hak3..
patutla mcm best je bunyi ne.
ok da ingat alam pdana tu..
pd cik syanaim..sori erk..bukan alam pdana tp AMAN PERDANA..
roy cabut gigi kt klinik kerajaan k.s'ngor je..slmt duit roy klu x sabtu ni baru nk cabut.

roy pon same erk mntk maaf bebanyak..slalu kacau jijah..
raye pon dtg la rmh roy erk ngan jambul..hihihiii..

~ thalhazlin ~ said...

wak. nice bike. jenis ninja ke lain ek? berapa cc tuh?

neway, sabo ye sakit gigi..dugaan tu.. ;)

khairulhaya said...

~thalhazlin~
hai awak..yup ninja tp roy x pasti bape cc la..kate org mmg suke superbike..puas rasenye..

skrg gigi roy da ok..selera pon da ade..thanks ya dear..

Blog Widget by LinkWithin