CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, September 01, 2009

ROTI CANAI vs ROTI JALA

hAI...



jumpa lagi..tapi kali ni nak share cerita tentang kisah semalam berbuka puasa di rumah bakal mertua.ntah da kali ke berape pon aku x pasti berbuka di rumah bakal mertua nih..rezeki..rezeki..hari ahad berbuka bersama anaknye,merangkap buah hati tersayang..semalam pula buka puasa bersama ahli keluarga abg k..



semalam petang abg k kol bagi tau yang bakal mak mertua kesayangan aku nih mahu buat Roti Canai sebagai menu istimewa..bukan beli okey tp DIY.hak3..yang paling special sbb abg k yang uli tepung tu.lembut okey kalau abg k yang uli..owh..itu kata bakal mertua aku la.



kebetulan menu istimewa di rumah aku adalah roti jala..maka bole la aku bawa ke rumah bakal mertua..bakal mak mertua pon terkujuz sbb aku pandai buat.bkn ape..dia kata kadang susah gak nak menjadi buat roti jala nih..kire teror gak la aku nih erk.ngeh..ngeh..ngeh..



aku cuma bawak roti jala..kari ayam n sambal udang kegemaran tunang tersayang.aku memang suka masak untuk abg k..seronok sangat kalau tengok abg k makan dgn bersungguh2..dah kahwen kang..memang boroi la perut abg k nih..hak3..




**roti canai Vs roti jala**

penat wei aku menjala..nampak macam senang tapi....penat buat roti jala ni,penat lagi nak hasilkan roti canai.memula sampai rumah abg k..aku nampak ade roti jala gak..alamak!!ade saingan nampaknye..alhamdulillah roti jala aku licin n amat laku..sambal udang pon habis gak..sukeeeenyee..berbaloi2.


semalam sangat seronok sbb dapat kumpul semua adik beradik abg k..sbb da terlalu ramai..maka kami makan dilantai n beralaskan tikar mengkuang..sampai senak perut n kebas kaki aku di buatnye..memang pengalaman yang best..lagi pon aku bakal menantu pompuan yang pertama dlm rumah tu.layanan pon sangat mesra..rezeki pon sangat murah semalam..pelbagai jenis makanan n minuman yang kami jamah..


sekian dulu untuk hari nih...kerja sangat melambak2..mata plak semakin mengecil..mengantuk sangat2 dah ni..kalau dapat tido..memang nikmat x terkata..jumpe lagi di lain entry dgn cerita yang lebih menarik n sensasi..



-W.A.S.S.A.L.A.M-

10 comments:

easyou said...

meriahnya berbuka puasa di rumah bakal mertua..;) moga bahagia kekal bpanjangan

nanonano said...

aaaa..
saje bt org ngidam
nak roti jala tuuuu..
huhuhu
nk beli kat bazar
tp tgk kari die cm kureng je sume..
cair2 je..
ishk..tp terliur..
nk bt sdiri xreti :p

uShop said...

wah wah. seronoknye dapat berbuke kat rumah bakal ye xD

sy pon teringin nk buke kat umah bakal, tapi puase pon 3 hari je kat msia, kat umah sindri pon x puas huhu..

maaf lambat jawb pertanyaan aritu. sebulan dh kot. sy jwb je la. kalo dh tau xpe la, memang sy lambat. bercuti kat msia x sempat nk online huhu.

sy nk tunjuk contoh, tapi kat komen ni x bleh. sbb html code tu x leh buat kat komen page. bg cn ur email, sy emailkn cmne nk buat. kalo dh tau x pe la ye.

khairulhaya said...

easyou:
amin..moga doa kamu dimakbulkan..roy doakan kamu juga bahagia hingga akhir hayat okey..tahun ni paling seronok berbuka disane berbanding tahun lepas:p

nanonano:
hai na..
ala..roy x sengaje la na..maaf erk.
ni yg x sampai hati ni klu dgr org mengidam..
try la buat sdiri,lg puas hati..
pastu bole sedekah kt jiran tetangga sekali..
klu kt bazar mmg mcm tu..mcm cicah ngan air je..

khairulhaya said...

ushop:
huhuhu..rindu sama kamu..mane menghilang ni?sudah balik ke desa ke?hak3..

xpe sop..tahun depan or tahun depannye lg pasti dpt berbuka puase kt rmh bakal mertua mu gak..sabar erk..habiskan belajar dulu pastu baru leh buka puase ngan bakal mertua.

eh..roy masih xtau la camne nk buat..tolong email kt roy erk..roy_kwa@yahoo.com.my..(tunjuk ajar ku sifu)

NURUL said...

seronoknyer buka posa umah mak mertua. nurul pun sejak pregnant suka mkn roti canai tau :) roti jala pun sedap.

aleena said...

wahh roti jala..

my favy owh:)
sedap2:D

khairulhaya said...

NURUL:
memang la best buka pose kt rumah bakal mertua tp da kahwen nnt x tau macam mane plak..adakah same or..
eh nurul suke mkn roti canai time pregnant ni?mybe pembawakan baby kot kan..

aleena:
hai leena..suke erk..meh la dtg rmh roy..nnt roy buat banyak2 buat kamu:p
jgn nakal2 tau..hahahhah
please..please..please..

Dayu said...

makan bersama keluarga mmg kena duduk di atas lantai
meja mesti tak muat
ngan makanan lagi
bestkan kalau tgk masakan kita habis dikerjekan..
*kena puji lagi bet oohhh

khairulhaya said...

Dayu..

rindunye pada kamu..ingatkan da x sudi jenguk blog ni.

yela da nak jadi ibu mesti layan blog2 ibu mengandung je..hihihi

mmg la best kene puji..seb baik okey je yg roy masak tu.senak wooo perut..kaki pon sampai kebas sbb dok lame kt lantai..

Blog Widget by LinkWithin