CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, October 14, 2009

BENGANG & SEDIH TAHAP GABAN!!!!!

Assalamualaikum..


hai kalian..alhamdulillah,bertemu kembali kite tapi dalam mood yang kurang enak n bagus,kala ini jiwa agak tertekan n sedih..nak tau kisahnye..meh aku story sket erk..


sebelom tu..kasik aku nangis dulu puas2 erk..1..2..3..nangis!!!


Wuuuuaaagggrrhh..wuuuaaagggrrhhh..wuuuaaarrrgghhh!!!!


kisahnye bermula semalam petang.balik kerja aku terus singgah ke rumah bakal mak mertua x jadi merangkap mak angkat aku,lebih kurang begitu la..aku datang pon sebab atas arahan mak cik glamour(bukan nama sebenar)sebab nak tau kisah langsir yang sudah lame aku tempah..menjangkau 2 tahun sudah aku tempah..hutang aku pon x pernah selesai..bayangkan,hutang langsir da mcm hutang beli perabot je sampai 2 tahun..sedihnye aku..yang pastinye bukan kehendak aku mahu berhutang sebegitu lame..


pertengahan tahun 2007 aku mengahantar langsir tersebut,konon nak pakai time raya..tapi malang..langsir x siap2..x mengapela..jadi aku biarkan begitu..ada duit aku bayar sket2..lagi pon mak cik glamour x kesah..sampai la waktu aku nak bertunang pada 30.03.08..aku mintak langsir tu disiapkan..time tu aku terus terangla aku nak gantung langsir tu mase aku tunang nanti..dah mak cik glaour terkesima sebab mendengarkan aku mahu bertunang.maka hancurla harapan untuk bermenantukan aku..x sangka plak dia benar2 mengharapkan aku dijodohkan ngan anaknye,merangkap supervisor aku..kami memang rapat dulu tapi bila abg k tau..kami terus da x bertegur lagi..sampai la sekarang..




kelam kabut mak cik glamour menjahit langsir aku tu..tu pon x berape kemas..sudahnye pada malam sebelom aku bertunang baru langsir aku di hantar..time tu la nak pasang grill,nak cangkuk ngan besi tu lagi..pastu nak gantung..sampai tengah malam gak baru siap..dah la hantaran aku banyak x siap lg..mujur ade kawan2 yang datang malam tu membantu aku..x cukup malam,esok pagi sambung lagi..besi cangkuk tu plak x cukup..sudahnye aku kibab kawan aku punye..sanggup dia bukak besi cangkuk langsir kat rumah dia untuk pinjamkan kat aku..terharu aku tau..korang terharu x???


**berlatar belakangkan langsir yang aku maksudkan**



aku pon x pasti berape banyak yang sudah aku bayar..yang pastinya jumlahnye mencecah rm1k..itu termasuk upah, grill n aksesori pada langsir tu..lepas aku tunang baru aku setlekan hutang2 langsir tu..aku tanye gak..yang selame aku bayar ni sudah termasuk yang di bahagian dapur sekali ke..jawabnye sudah..



maka selepas setahun..aku bertanye lagi tentang langsir yang bahagian dapur..mak cik glamour bilang kene tambah wang sebab x cukup kain.so aku okey jela..banyak kali aku tanye..jawapannye nanti la dia bagi tau..sebelum puase ari tu aku tanye lagi..dia bilang seminggu sebelom raya telepon..tapi telepon rumahnye rosak..aku budegt mesti dah siap..tau ape jadi..



okey..malam semalam mak cik glamour telepon..sebok suruh aku datang,bile aku tanye kenape..dia x moh bagi tau.tibe2 aku teringat langsir,so aku tanye la..rupenye bende yang dia nak bincangkan tu pasal langsir..jadi semalam petang aku datang rumahnye.rupenye dia nak tunjuk kain langsir yang dia beli..katenye langsir yang untuk dapur tu die beli yang mahal..banyak gak la..katenye itu pilihan suami dia..itu pon kaler la da lari dari langsir yang aku beli dulu..padahal aku dah cakap..yang dapur tu aku nak yang simple,x yah la beli material yang mahal..aku ingat lagi dulu kata2 dia.."jangan risaula..banyak lebih kain yang ko beli ni,siap untuk 1 rumah..balance boleh buat cadar.."tapi sekarang..see..see..itu x cukup..ini x cukup..



bile aku tanye hari tu berape kene tambah duit,jawapnye.."jangan risaula..xde sampai rm100 pon..so okeyla..aku pon da jelaskan sebelom puase ari tu..tapi yang buat aku tergamam semalam..tgk kertas kira2 dia..alamak..bukan terkejut beruk lagi aku dibuatnye..rase macam nak terduduk pon ade aku rase time tu..nak tau berape??tgk gambar kat bawah ni erk:-



**total=rm536**


Ya Allah..dugaan apakah yang Kau berikan pada hambamu ini..


kalau korang ditempat aku..ape yang korang rase sekarang ni???dah la nak kahwen..duit aku melayang semata2 kat langsir je..kang nak kahwen kene buat langsir yang baru untuk rumah atas aku lagi..korang paham x maksud aku?ye la rumah aku kan rumah kampung..so maksud aku yang bahagian atas la..dah kene keluar duit lagi..nak pecah kepale aku fikir..rm536 tu macam2 aku bole beli untuk barang kahwen aku..sedihla..ni pon aku bayar sket2 je..naseb baik mak aku x marah..malah lagi mahu membantu aku bayar duit langsir tu..malu la kene libatkan mak aku..kang nak gantung langsir tu kene beli grill lagi..duit lagi..penin..penin..



ade sape2 x nak sedekah n bantu aku...ngeh..ngeh..ngeh..kusut n busut kepale aku di buatnye..kalau dari awal mak cik glamour bagi tau okey la gak..dulu cakap lain sekarang cakap lain..masa aku bayar akan aku mintak dia terangkan situasi sebenar..aku memang x puas hati..semalam masih dalam keadaan terkejut..maka xde la aku bertanye..




okeyla..sekian dulu..macam berdose je aku luahkan kat blog nih..bukanla niat dihati aku ni mahu mengaibkan keburukan mak cik glamour ni..aku sekadar meluahkan isi hati aku yang tengah geram n sedih ni..kenape la naseb aku begini erk..


sekian..


wabillahhi taufik walhidayah..


**W.A.S.S.A.L.A.M**




12 comments:

xora said...

saya pun hari ni geram.. geram dengan org budak kad yang bongok!!!

aleena said...

kecian owh kalo jadi camnie..
sabo ya..

lepas nie if nak wat curtain ke ape kena tanya a-z betol2..
tak bley biar makcik glamour tue wat da:P

Mrs Drac said...

wah..sape tak geram kan..lelagi bab duit..time nak saving..time tula nk buat spoil..tengah waktu genting nih even RM50 pun kalo orang kata RM50 je..kita rase bole beli macam2...

paham2..tapi tula..banyakkan besaba jela eh...tengah2 macam ni memang banyak dugaan

khairulhaya said...

xora:
ape kes ni xora?ape budak kad yg bongok tu da buat pada xora sampai bengang gak ni..segeram2 xora..lagi geram roy ni tau..tahap gaban da ni..

aleena:
hai adik manis..
lepas ni memang tobat nasuha la kot nk hantar kat sana..selame ni roy percayakan mak cik glamour tu gile2..
roy da tanye da..tp dulu ckp lain..skrg ckp lain..mane la kawan x bengang..
cobaan..

Mrs Drac:
sape pon akan geram..mase tanye hari tu..kompom ckp x sampai rm100 pon..siap ckp..jgn risaula..pastu kelmarin..bole lak dia kira2 sampai rm500..nak botak kepale den ni ha..
rm50 tu bole la lg..tp rm500 tu yg bole buat roy parkinson..

NURUL said...

alahai roy nape makcik glomour mcm tu? lain kali suruh org kedai jahit jer roy kalu nak wat langsir. tak pun org yg boleh dipercayai. sabar ye roy.

khairulhaya said...

NURUL:
owh nurul..tolong la roy..
sbb percaya kt mak cik glamour la roy tempah kt dia.
da mengalahkan tempah kt butik plak kan..
harap ada hikmah disebalik semua nih..
amin..

Love Lavendar said...

roy... pasni xyah suruh makcik 'g' tu wat...pandai betul berniaga...umpama tarik benang dalam tepung...huhuhu...faham x? mentang2 la baik dgn die...diam2 die tipu...terukla...

sbr je k....pasni xyah g sne dh...xpn xyh amik langsir tu...huhuhu...

nad nazira said...

mak aihhhhhhhhhhhh..geramnye kat makcik glamor tu! kecian awak..takpe..dugaan nak kawen tu..

aritu saye terilangkan gelang mak bagi, kene ganti sendiri sebab tak sampai ati nak biar gitu je..geram jugak. Tapi geram dengan diri sendiri..huhu

khairulhaya said...

Love Lavendar:
tu la..ingat nk byr minggu depan..tu pon pinjam duit mak dulu..baik hutang ngan mak dr hutang ngan mak cik "g" tu..
pasni gak da x moh dtg2 lg rmh dia..

Nad Nazira:
roy tau semua org mmg geram pon ngan mak cik tu..
nad..
cam ne bole terhilangkan gelang tu..sayang la..da la dr ibu tersayang..
mybe bukan rezeki kite kan..
sabar erk..dugaan gak tu namenye..

~ thalhazlin ~ said...

roy, hum. agaknya mak cik tak glemer tu saja nak balas dendam sebab roy tak terima anak dier kot? huhu. mahal nye langsir dapur tuh. kalau duit banyak tu leh dapat hantaran fresh flower ea.. hu. sabar ek roy.. dugaan..

dialicious said...

eeeeee...diah rasa makcik glamour tu dh main2kan roy la..die org x baik..ape kata burn jer langsir tu..awak beli baru..jahit tmpt lain maybe leh dpt less than rm200.u can even choose ur own kain langsir.isk x patutlah awak!geram betol baca tau

khairulhaya said...

dialicious:
thanks diah..
ikut hati ni mmg mau je mcm tu tp mengenangkan roy da lame kenal dia pastu anak dia pon 1 tmpt keje ngan roy..xde pilihan utk roy..
mak pon suruh amik je langsir tu.
pasni mmg xkan ke sane lg la kot..

diah memang cun:p

Blog Widget by LinkWithin