CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, October 12, 2009

PIZZA HUT KE KFC???



YANG MANE SATU JADI PILIHAN ANDA???
Salam n hai..bertemu kembali di hari isnin yang agak membosankan..sebenarnye aku x berape nak ade topik mau di kongsi bersama..cume pagi tadi secare tibe2 teringat kisah malam sabtu yang lepas..
begini al kisahnye..ingat lagi entry lepas aku??ala ari khamis lepas yang aku keluar dating ngan abg k tu..ari tu abg k ade cakap gak nak bawak aku ronda2 gi shah alam..malam sabtu.kenape malam sabtu?sebab malam minggu giliran abg k nak keluar ngan kawan2 dia plak..ntah mimpi ape abg k agaknye..dah bawak aku jalan2 hari tu pon da cukup bagus..
maka seperti yang dijanjikan..pada petang jumaat yang hening..mase tu otw balik..aku kat atas motor,abg k dok sebok2 kol aku..x tau ke aku ni pemandu berhemah..mane bole memandu motor sambil bergayut..kang pepehal jadik..sape yang susah..lagi pon aku x dengar pon ape abg k bebelkan..aku ha'ahkan je n mintak die mesej je ape yang die nak cakap..
x sampai 2 minit..aku terima mesej yang berbunyi begini..berbunyi ker???:-
nanti kite gi makan pizza jelah kt kuale erk,syg balik je rumah terus siap2 k.nanti abg amik,cepat sket tau!!

fuh..dasyat..teruja aku bace perkataan PIZZA tu??tau kenape..sepanjang 5 tahun usia percintaan kami..ini kali pertama abg k ajak mkn pizza..mengigau ape abg k nih..hak3..aku ketawa sorang2 atas motor sambil memecut ala minah rempit..nak cepatla katakan..sambil tu terbayang je pizza..sedap..sebelum nih da berbelas ratus kali aku ajak abg k makan pizza..hampeh..memang x nak.padahal piza n kfc tu berdepan je..ape salahnye bungkus je kfc tu then makan kat pizza..tapi abg k tetap berdegil..dia cakap"ayang bungkus la pizza..pastu kita makan kat kfc erk.."haru je rasenye..ape la istimewanye kfc tu erk???

samapi je rumah..x sampai 5 minit abg k muncul..mak ai,gile ke ape?macam mane nak bersiap ni?dengar deruman kereta abg k dari jauh pon da buat aku kelam kabut..last2 aku bersiap ala kadar je..pastu pandai lak bagi komen.."make up ayang da habis ker??"ahhh..ni yang malas ni..abg k ni memang suke tengok aku berdandan..tajam je matenye..kadang kalau ade yang x kene kat muka aku nih cepat je dia menegur..

sampai kuala selangor,abg k pegi atm sekejap..biase la kan nak kuarkan duit..masuk kereta je bole tanye lagi.."nak makan kfc ke pizza erk??"ya ampuuuunnn...tadi bukan main mesej aku nak ajak makan pizza..pastu bole tanye lagi..aku pon cakap..suke hati la yang oii..last2 dia parking gak kereta kat depan kfc..x jauh dari atm..keluar kereta..abg k tanye aku lagi nak makan ape..hampir 5 minit berfikir..ahh masuk jela..da jejak kaki kat kfc,aku plak tanye abg k"x nak makan pizza ke??plak da..tapi x sampai hati plak..biar la ikut tekak abg k je..asal kan abg k gumbira..biarla aku yang mengalah je..menu wajib abg k adalah 2 or 3 ketul ayam..semua mesti bahagian dada serta zinger burger..WAJIB okey!!!

susah gak kan kalau macam ni selalu..lagi2 kfc..kfc..kfc..lame2 badan aku macam ayam daging..ari tu sebok suruh aku diet..dah tu asyik nak belanje aku makan je..aku plak mane boleh nak tolak rezeki..rugi tau..

okeyla..sekian dulu topik hari ni..malam tu memang kelakar..nak makan pon susah..bukan senang nak buat pilihan kan..ape pon aku tetap dulukan pilihan abg k..

sekian..

**W.A.S.S.A.L.A.M**


4 comments:

~dARlee zURiS~ said...

hehee...camtu pulak ek
tp kalu kfc ngan pizza,mebi kfc better sbb kfc kalu mkn slalu tak muak
sehingga menjilat jari,kan?
;P

Mrs Drac said...

ayam mekdi bole tak?hehehe
tak phm soalan btol..hehehe
saye pilih pizza..
tapi pizza mahal..sob..sob..sob

nURmALa mAZLan said...

KFC sedap!!!
i choose KFC
sedap hingga menjilat jari

khairulhaya said...

~darlee zuris~:
owh tidak!!!
kenape ramai sangat yang memihak pada abg k ni..
xpe2..roy pon suke gak kfc tp x leh lawan abg k la..bagi die hari2 pon xpe..x jemu langsung..

Mrs Drac:
hak3..memang x paham soklan nih..xpe..roy pon memang minat mekdi pon..nampaknye abg k juga sudah mula meminati mekdi juga..
pizza sedap sbb tu mahal..cite rase yg sama..bagus..

len kali roy belanje pizza okey..

nurmala mazlan:
KFC sedap???
bole la..ramai gak yang suke KFC ni erk.nampaknye abg k menangla mcm ni..

Blog Widget by LinkWithin