CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, November 02, 2009

AKU WANITA BESI..

Salam n bertemu kembali di hari isnin yang agak membosankan..hari ni da masuk bulan baru..pantas sungguh masa berlalu bukan??serase tidak percaya..owh..entry kali ni bertitle kan "aku wanita besi"???



apakah maksud disebalik title entry aku tu???..xpe..meh aku story erk..segan gak nak story...tapi x pela..ini kan pengalaman hidup aku sebagai wanita desa..cewah..camne nak mula ni yee..



okey2..aku cerita erk..sabtu lepas..aku temankan bapak aku ke kebun sebab nak tengok abang aku buat keje.kasihan plak kene buat sorang2..adik aku ni pon memang x patut..dan disebabkan rasa kasihan itulah..aku gagahkan diri angkat buah kelapa sawit yang dah abg aku potong tu..kuat gak aku ni erk..rase2 aku ade lah dalam 5-15 kilo 1 tandan buah kelapa sawit tu..yang sempat aku angkut menggunakan kereta sorong tu adalah mencecah 100 tandan..ngeh..ngeh..ngeh..gagah perkasa kan insan bernama roy ni..tapi pastu aku keletihan..kejang otot2 aku nih..sampai la ni pon masih x hilang lagi..



naseb baik la abg k x tau..kalau la abg k tau..mau kene pelangkong aku nih..hak3..mesti la abg k marah kan aku buat keje kasar2 macam tu..x di tolong..rasa kasihan..matahari plak makin terpacak atas kepala..dah separuh kebun tu siap,baru la adik aku muncul..ggggeerrraaammm je di buatnye..bukan setakat angkat buah kelapa sawit tu..tapi kena kutip buah yang bertabur tu..sayang plak kalau dibiarkan..pastu kene susun pelepah2 kelapa sawit tu..xde la semak mata memandang kan???..



**alamak..comotnye aku**




**ni lah mandur aku**


bukan senang okey jadi orang kampung macam aku..bukan setakat kene mengemas n memasak pada hujung minggu..tapi hakikatnye aku kene gak turun ke kebun..lagi pon da terbiase dari kecik dulu aku tolong bapak aku kat kebun..tapi kali ni je yang ganas sket kene angkat kelapa sawit tu..yang kasihannye anak buah aku la..mungkin dah lame sangat dikebun..dia pon naik bosan..puas memujuk aku balik..ayatnye macam ni.."pat la...nak alik.."hak3..anak buah aku ni baru nak pandai bercakap..umur da setahun lebih tapi masih x pandai sangat bercakap..masih pelat lagi..naseb baik bersebelahan kebun aku tu ada ladang kambing n itik..puas aku leka kan anak buah aku ni biar dia x bosan..

ada 1 mende lagi aku teringin nak buat..nak tau ape???aku teringin nak mesin rumput kat rumah aku tu..dah macam lalang je..adik aku nih memang x boleh harap..tengokla..agak dah geram sangat..memang aku mesin sendiri je..ngeh..ngeh..ngeh..


okey..sekian dulu kisah hujung minggu aku kali ni..sungguh berbeza dari kisah hujung minggu aku yang lain..


psssttttttt!!!


pomander ball aku da siap 2 biji.bestnye..meh aku tayang sket erk..

**tadaaa....da siap 2 biji**

sekarang aku dalam proses nk buat pomander ball..lagi berape biji pon aku x tau nak kene buat...misi membuat bunga telor pon baru nak bermula..andai berjaya..aku akan buat entry khas tentang bunga telur aku tu erk..

sekian dulu..

chau shin chi..

**T.A.M.A.T**

nota kuku: sepatutnye entry ni aku publish semalam..memandangkan ada hal yang x dapat di elak..maka aku publish kan hari ni..selamat membaca(^_^)*

8 comments:

NURUL said...

wow roy...kamu sgt kuat. sesuai title entri ini. caiyok3x.

khairulhaya said...

NURUL:
hak3..
kuat ke?demi ayah roy..kene la bkorban..klu x,sape lagi yg nak tolong kan..
tp roy memang kuat pon..huhu:p

NURUL said...

ok roy...pasal pre wedding nurul tu mmg nurul plan sebelum kawin mahu shoot pre wedding utk kenangan. harga pre wedding dulu faiz tu charges rm350 ke rm450 mcm tu. lupa laa. hehehe. album untuk pre wedding tu adalah sepeti journal book bukan stroy book.
faiz nie kiranya anak murid udey ismail dari candid sydrome. mesti roy tahu bukan CS photographer yg tokey dia nama saiful nang tu.

utk photographer masa nurul kawin lain . nurul hired pevey hack. sbb nak nmpk kelainan sikit. saja beralih angin. harga untuk wedding shooting masa wedding nurul tu dlm area rm2500 ke rm3000. bergantung pada album yg kita nak. ada yg leh mencecah rm4000 ke rm5000. tp...nurul cuba amik satu story book dan satu sticky album. nanti kalu nak tnya lagi boleh jer.

kalu roy nak wat video, nurul ada adik ipar yg kerja di jabatan tv3. adik ipar nurul leh bagi murah untuk videography dan juga slideshow video kalu roy nak.

fikaryna79 said...

roy..tabik spring la..ni la wanita contoh..pandai masak..pandai wat keje umah..kuat angkat buah kelapa sawet lak..xper2..mesti dpt balasan baik sbb tlh ayh tersayg eh..

ShalinzZ85 said...

hai...
salam perkenalan
mak oi..cantiknya pomander ball tue,berkenannya tgk..so sweet
beli kat mane ball tue?
ari tue shalin tgk kat KL ada tapi mcm mahal sket la..

khairulhaya said...

maaf erk kalian andai roy lambat replt comment kalian..

NURUL:
ala nurul..xpuas la dgr cite nurul ni..bg contact no bole?nnt bole cite n tanye mcm2 kat nurul..ape pon,time kasih atas info yang sudi nurul kongsi bersama..

fikryna:
hai ryna..ala x yah la sampai tabik spring tu...kembang lak rasenye..lagi pon da menjadi tanggungjawag seorang anak n wanita..

ShalinzZ85:
salam perkenalan juga untuk awak shalin..
owh ball tu roy beli kat SIN YIN,di Semua House..dekat ngan foodcourt..tingkat B1 x silap roy..harge baru rm2.40..nnt cari kt sane okey..

lovely2gether said...

cantik lah pomander ball yg roy buat =) bagus2!

khairulhaya said...

lovely2gether:
cantik erk..time kasih..yg tu roy tunjuk yg blom siap sepenuhnye..

nnt da comlete semua,roy akan buat tayangan semula okey..

Blog Widget by LinkWithin