CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, March 22, 2010

DIY ROTI CANAI..

Assalamualaikum..salam hari isnin yang moody..mengantuk..letih..lesu sume ade..kire pakej la kan..hehehhe..x de topik best pon nak share..cume nak story sket kisah hujung minggu aku bersama abg k..



okey..berdasarkan title di atas..sila coba teka..siapakah yang diy roti canai tu???ha..cepat teka..okey,meh aku sambung cite seterusnye..sebenarnye abg k yang buat roti canai..entah ape & kenape tetibe je teringin nak buatkan roti canai untuk bakal mak mertuanye..sape lagi kan..mesti la mak aku..



sebelom ni dah pernah 2 kali aku rase roti canai hasil air tangan abg k..tapi biase nye time bulan ramadhan al mubarak je aku dapat rase..tu pon kalau berbuka puasa kat rumah abg k la..



dan semalam..abg k dengan semangatnye nak uli roti canai tu..nak tengok x macam mane abg k ali tepung untuk roti canai tu..meh layan gambar rajah kat bawah ni..





**tada..x sangka abg k pandai menguli tepung**

**ni plak tengah nak tebar**


**amacam??jadi x???**

**akhirnya..jadi gak roti canai**

dan kuah kari untuk cicah ngan roti canai tu..aku yang masak ok..nak masak kuah dhal aku x reti lagi..yang tu kene la barguru dengan mak abg k..hehhehe..tunggu la aku dah sah jadi isteri abg k erk..seronok sangat semalam..kami saling tolong menolong..cume aku masih segan & janggal kalau abg k di sisi ketika aku masak..segan la wei..orang tengok aku masak..hehehhe..ape2 je kan aku nih..

okey la..sekian dulu untuk hari ni..esok2 ade cerita best aku share dengan kalian..

sekian

**T.A.M.A.T**

2 comments:

NURUL said...

LAMA TAK MKN ROTI CANAI :)

khairulhaya said...

NURUL:
hehehe..meh la datang rmh roy..nnt roy mintak abg k buat kan roti canai speacial untuk nurul,hubby & raina..

Thalhazlin:
awak..time kasih atas kata2 semangat awak..roy pon x pasti la kenape comment tu x leh publish..roy teringin nk gi majlis awak nnt..panjang umur & murah rezki roy sampai jb ok..

Blog Widget by LinkWithin